eksplozivno

HARI ŽELI DA SE POMIRI SA OCEM I BRATOM: "Megan i ja smo za njih ZLIKOVCI, ne pokazuju nikakvu želju nam priđu"

U prvom televizijskom intervju u SAD, kojim će predstaviti memoare „Spare“, princ Hari je optužio oca i brata da su ga izdali

Celebrities
Autor:
HARI ŽELI DA SE POMIRI SA OCEM I BRATOM: "Megan i ja smo za njih ZLIKOVCI, ne pokazuju nikakvu želju nam priđu"
Princ Hari, Foto: Printscreen/youtube/

Vojvoda od Saseksa poručio je da želi nazad svog oca i brata, a ne povratak u institucije tokom intervjua za ITV koji će biti objavljen 8. januara, dva dana pre izlaska iz štampe njegovih memoara.

U drugom intervjuu, za američku novinsku mrežu CBS News 60 Minutes, koji bi trebalo da se emituje istog dana, princ Hari kritikuje Bakingemsku palatu zbog manjka želje da odbrani njega i njegovu suprugu Megan Markl, vojvotkinju od Saseksa, pre nego što su se povukli sa funkcije viših članova kraljevske porodice.

Biće to prvi televizijski intervju princa Harija u SAD kojim će predstaviti njegove memoare „Spare“, a razgovor sa njim vodio je Anderson Kuper, koji otkriva da se princ Hari "neće vratiti u instituciju kao član kraljevske porodice sa punim radnim vremenom“, kako su neki mediji nagoveštavali.

I CBS i ITV objavili su isečke vojvodinih razgovora pre nego što će kompletni intervjui biti emitovani na televiziji 8. januara.

U seriji isečaka iz vojvodinog razgovora za ITV-u, Hari je rekao voditelju Tomu Bredbiju da „Nikad nije trebalo da bude ovako“ , osvrtao se na „curenje i podmetanje informacija“ iz Bakingemske palate pre nego što je dodao da želi porodicu, a ne instituciju.

Hari smatra da se članovi njegove porodice „osećaju kao da je bolje da nas nekako zadrže kao zlikovce“ i da „nisu pokazali apsolutno nikakvu volju da se pomire“. Međutim, ostalo je nejasno na koga tačno misli.

Prinnc Hari je snimljen u Kaliforniji gde sada živi, a iz ITV poručuju da će intervju ići u „dubinu i detalje bez presedana“ o njegovom životu u kraljevskoj porodici i van nje.

Tom Bredbi, voditelj ITV News inače je prijatelj Saseksa i prethodno ih je intervjuisao za dokumentarac o njihovoj afričkoj turneji 2019.

Na sva zvona najavljuje se i intervju koji je vojvoda od Saseksa dao CBS. Akcenat je na "izdaji" Bakingemske palate, o čemu je podrobno govorio 60 minuta.

U jednominutnoj najavi, Hari kaže:

„Svaki put kada sam pokušao da im privatno priđem (prim. kraljevskoj porodici), bilo je brifinga i curenja informacija, ali i podmetanja priča protiv mene i moje žene. Porodični moto je 'nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj', ali to je samo moto.“

Princ Hari je rekao i ovo:

„Oni (Bakingemska palata) (ne) hrane novinare informacijama ili razgovaraju sa njima, ali ti novinari će bukvalno dobiti informacije na kašičicu i napisati priču, a na dnu će reći da su kontaktirali Bakingemsku palatu za komentar. Dakle, kada nam se poslednjih šest godina govorilo ’ne možemo da damo izjavu da bismo vas zaštitili’, to nije tačno, jer oni to rade za druge članove porodice. Tako smo došli do tačke kada je ćutanje izdaja.“

princ Čarls i princ Vilijam
foto: Shutterstock

U drugom, kratkom snimku, na pitanje da li bi mogao da vidi sebe kako se vraća da bude stalni član kraljevske porodice, princ Hari je rekao: "Ne", a CBS je opisao ceo intervju kao „otkrivajući“, a knjigu princa Harija kao „eksplozivnu“.

Harijeva autobiografija, za koju se očekuje da će dati više detalja o njegovim neslaganjima sa bratom, princom od Velsa, biće objavljena u utorak, 10. januara. Naime, princ Hari je u svom dokumentarcu za Netfliks tvrdio da je princ Vilijam prekršio obećanje koje mu je dao da nikada neće učestvovati u objavljivanju priča ili u izveštavanju da braća rade jedan protiv drugog nakon što je bio svedok posledica takvih akcija u kancelariji njihovog oca, kralja Čarlsa III.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs