SAZNAJTE VIŠE

PRINC HARI OTKRIO DO SADA NEPOZNATE DETALJE: "Vilijam je vrištao na mene, otac govorio laži, a kraljica je samo ćutala"

U nastavku kontroverznog Netfiksovog dokumentarca vojvoda od Saseksa otkrio je detalje kriznog samita s Vilijamom, Čarlsom i kraljicom sazvanog nakon što je izrazio želju da započne novi život u Americi.

Vip priča
Autor:
PRINC HARI OTKRIO DO SADA NEPOZNATE DETALJE: "Vilijam je vrištao na mene, otac govorio laži, a kraljica je samo ćutala"
Princ Hari, Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Princ Hari i njegova supruga Megan izneli su nove kritike na račun britanske kraljevske porodice u novim epizodama svoje Netfliksove dokumentarne serije objavljene u četvrtak, optužujući starijeg brata princa Vilijama da je deo medijskih napada.

Vilijam, sada prestolonaslednik, vrištao je na njega kad je razgovarao o napuštanju svoje službene kraljevske uloge pre gotovo tri godine, rekao je Hari, dodajući i kako veruje da su mediji odgovorni za to što je Megan imala pobačaj.

Princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U prvim epizodama objavljenima prošle nedelje, članovi kraljevske porodice prošli su relativno nepovređeno. Ali u poslednje tri epizode Hari tvrdi da njegova porodica ne samo da nije sprečila negativno izveštavanje u novinama, već ga je aktivno podržavala.

"To je prljava igra. Ima curenja, ali ima i podmetanja priča", rekao je Hari. "Dakle, ako komunikacijski tim želi da ukloni negativnu priču o nekome, trgovaće i dati nešto o drugoj osobi."

Rekao je da su on i stariji brat Vilijam, prestolonaslednik, videli šta se dogodilo s kancelarijom njihovog oca kralja Čarlsa i složili su se da se to više nikada ne ponovi.

"Mnogo bih radije bio uništen u novinama nego igrao tu igru ili trgovao", rekao je Hari. "Videti kako kancelarija mog brata kopira istu stvar za koju smo obećali da nas dvojica nikada nećemo učiniti, to mi je slomilo srce."

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, kako su Hari i Megan službeno poznati, povukli su se s kraljevskih dužnosti u martu 2020., rekavši da žele da započnu nove živote u Sjedinjenim Državama daleko od medijskog uznemiravanja, za koje je par rekao da je pretilo da uništi njihovo mentalno zdravlje.

Ispričao je detalje kriznog samita održanog na imanju u Sandringamu na kojem je učestvovao zajedno s pokojnom kraljicom Elizabetom, Čarlsom i Vilijamom.

“Bilo je zastrašujuće imati brata koji je vrištao i vikao na mene, moj otac je govorio stvari koje jednostavno nisu bile istinite, moja baka je tiho sedela i sve to prihvatala”, rekao je.

I Bakingemska palata i Viljamova kancelarija, Kensingtonska palata, rekli su da neće da komentarišu dokumentarac.

Princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kraljevski izvor takođe je rekao da ni palata ni predstavnici Vilijama ili drugih članova kraljevske porodice nisu kontaktirani za komentar o samoj seriji, što je u suprotnosti s saopđtenjem Netfliksa u kojem se kaže da su odbili da komentarišu.

Epizode su objavljene samo nekoliko sati pre nego što će Čarls, njegova supruga Kamila, Vilijam i njegova supruga Kejt, zajedno s ostalim članovima kraljevske porodice, prisustvovati misi u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, koja će takođe biti posvećena pokojnoj kraljici čija je sahrana tu održana u septembru.

U drugoj sceni iz dokumentarca, par je prikazan kako razgovara o bivšem Vilijamovom saradniku, koji je pružio dokaze u uspešnoj tužbi protiv privatnosti koju je Megan pokrenula protiv novina Mejl on Sandej zbog objavljivanja pisma koje je napisala svom otuđenom ocu.

U svom iskazu bivši pomoćnik Džejson Knauf, koji je takođe radio za par, sugerisao je da je Megan u to vreme bila svesna da b pismo moglo da ode u javnost.

Princ Hari, Sahrana kraljice
foto: Profimedia

"To je tvoj brat. Neću reći ništa o tvom bratu, ali tako je očigledno", rekla je Megan Hariju.

Netfliks je uključio izjavu predstavnika Knaufa, koji je rekao da su tvrdnje "potpuno lažne". Hari je takođe rekao kako veruje da je stres zbog slučaja Mejla uzrokovao da Megan izgubi njihovo dete.

“Verujem da je moja žena pobacila zbog onoga što je Mejl učinio”, rekao je. "Mogu reći prema onome šta sam video da je pobačaj nastao zbog onoga što su joj pokušavali učiniti."

Megan Markl
foto: Profimedia

Nije bilo komentara iz novina.

U Britaniji Harija i Megan novina optužuje da žele da zarade desetine miliona dolara od Netfliksa i drugih koristeći svoj kraljevski status za stalne napade na monarhiju.

Novine su takođe citirale bivše neimenovane kraljevske saradnike koji su osporili narativ para u dokumentarcima, rekavši da je u njihovim iskazima bilo netačnosti.

“Istina je da su negativne priče o Hariju i Megan počele da cure tek kada je njihovo ponašanje postalo toliko odvratno da ga je bilo nemoguće sakriti”, napisala je Rebeka Ingliš, urednica Dejli Mejla.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs