bila je omiljena u svetu!

DIVU HOLIVUDA UDAJA U NAJUKLETIJU KRALJEVSKU PORODICU JE KOŠTALA ŽIVOTA: I dalje kruže glasine da ju je ćerka usmrtila

Kako je umrla čuvena princeza Grejs Keli je pitanje koje plete mrežu zavera već četiri decenije!

Zanimljivosti
22:57h Autor:
DIVU HOLIVUDA UDAJA U NAJUKLETIJU KRALJEVSKU PORODICU JE KOŠTALA ŽIVOTA: I dalje kruže glasine da ju je ćerka usmrtila
Kako je umrla čuvena princeza Grejs Keli?, Foto: Profimedia

Čuvena princeza Grejs Keli, koja je popularnost stekla prvo na filmskom platnu, u životu je imala sve, osim, čini se, sreće. Mnogi veruju da je baš nju sustiglo prokletstvo Grimaldijevih. A pre nekoliko dana se navršilo, čak, četiri decenije od njene smrti.

Tim povodom se oglasila i kraljevska porodica Monaka, objavivši fotografiju princeze u venčanici uz koju su kratko napisali: "Princeza Grace od Monaka, In memoriam 1929.-1982."

Grejs Keli
foto: Profimedia

Naime, ova vlasinica nesvakidašnje lepote svoj put ka vrhu započela je u svetu filma, veliku popularnost je stekla do 26. godine. A onda joj je ljubav promenila životni put.

Povukla se iz Holivuda i udala za monegaškog princa Rainiera III. Veoma brzo su stupili u brak i dobili decu. Međutim, odmah je bilo jasno da se ova lepotica nikada neće u potpunosti prilagoditi životu punom protokola i taktika, što je za pripadnike kraljevske porodice bilo uobičajeno. Njena sudbina umnogome podseća na onu što je doživela i princeza Dajana.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Sa druge strane, život zaista nekada piše romane. U istom vozu na jugu Francuske, tokom festivala u Kanu, našli su se princ Rainier, Grejs Keli i glavni urednik magazina "Paris Match"koji je tokom vožnje dobio ideju da ih fotografiše zajedno, što je bila odlična prilika da se upoznaju.

Princ i glumica su ubrzo uspostavili jako blizak odnos, razmjenjivali su pisma nakon njenog povratka u Ameriku, a 5. januara 1956. godine odjeknulo je u javnosti da su se verili. Samo tri meseca kasnije organizovano je i dvodnevno glamurozno venčanje. Ubrzo su dobili i troje dece - Karolinu, Albeta, trenutnog poglavara Monaka i najmlađu Stefani.

1 / 9 Foto: Profimedia

Grace se u jednom trenutku imala veliku želju da se vrati svom poslu, ali to zbog kraljevskih dužnosti i troje dece koje je morala odgajati nikad nije ostvarila, što je znatno uticalo na njeno životno zadovoljstvo.

Možda bismo i gledali prelepu Grejs Keli u još nekim filmskim ostvarenjima, da joj se život nije okončao na najtragičniji mogući način u 53. godini. Strada je u saobraćajnoj nesreći, a za volanom je navodno bila njena najmlađa ćerka, koju traume od tog trenutka prate celog života.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Kako je došlo do nesreće?

Sam uzrok nesreće i dalje je ostao po velom tajni. Ono što se zna je činjenica da je automobil 13. semptembra 1982. godine, u kojem je bila Keli sa Stefani, sleteo sa litice, dok su se vraćale iz Francuske u Monaco. U prvh mah se činilo da princeza nije obiljno povređena, te je informacija da je narednog dana preminula šokirala svet. Svetom je zavladao tajac.

Za njenu smrt bila su pogubna dva jaka i teška moždana udara, zbog čega su najbliži članovi porodice doneli odluku da se ugase svi aparati koji su je održavali na životu.

Princ Renije, Grejs Keli
foto: Profimedia

Odluku da Grejs skinu s aparata doneo je princ zajedno sa njihovo dvoje starije dece, dok su Stefani rekli tek dva dana kasnije da joj je majka izgubila bitku za život.

Ipak, neki i danas smatraju da je to sve laž, zato su se proširile razne teorije i priče o tome što se zaista dogodilo tog kobnog dana.

Najmlađa ćerka Grejs Keli, koja je u vreme nesreće imala samo 17 godina, celi se život borila sa optužbama da je odgovorna za smrt vlastite majke. Ona sama je iz nesreće izašla sa nekoliko slomljenih rebara i slomljenom ključnom kosti.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Tada je bila maloletna i bez vozačke dozvole, što objašnjava želju za zataškavanjem pravog razvoja događaja. Tu priču zahuktao je Sesto Lipio, lokalni stanovnik koji je rekao kako je vidio da je automobil vozila djevojka, dok je žena sedela iza nje.

Druga teorija zavere tvrdi da su se majka i kći žestoko svađale, zbog čega je Grejs u jednom trenutku izgubila kontrolu nad vozilom. Svađu je navodno pokrenula Stefanijina želja da se uda za tadašnjeg dečka Paula Belmonda.

Sa druge strane, tragovi kočenja nigde nisu postojali, pa se tako javila teorija da kočnice na 11 godina starom Roveru nisu bile ispravne. Ipak, nikakve nepravilnosti nisu pronađene. No, ono što je poznato jeste da ni majka, a ni kći nisu bile vezane u trenutku nesreće.

1 / 5 Foto: Profimedia

Prokletstvo porodice Grimaldi

Ime princeze Grejs Keli, kao i njenih ćerki, ali i supruge njenog sina princa Alberta, koja nosi nadimak ‘najtužnije princeze’ veže se često za navodno prokletstvo porodice Grimaldi.

Prema legendi, princ Rainer I oteo je i okaljao mladu ženu, a onda je tada izgovorila kletvu:

- Da Grimaldi nikada ne pronađu pravu sreću u braku.

Slučajnost ili ne, ni Grejsine ćerke nisu imale mnogo sreće u ljubavi, a ova porodica nosi epitet najdisfunkcionalnije europske kraljevske zajednice, zbog veoma čestih neverstava i ravoda brakova, koje ih prate već desetinama godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs