SAZNAJTE VIŠE

PRE NEGO ŠTO JE ZAVELA PRINCA, BILA JE POZNATA PO RASTURANJU BRAKOVA: Sve ljubavi GREJS KELI! (FOTO)

U vreme kada je američko društvo bilo vrlo konzervativno, posebno je upadalo u oči slobodno ponašanje holivudske glumice koju svet danas pamti kao jednu od najlepših u istoriji filma i među evropskim plemstvom

Vip roditelji
Autor:
PRE NEGO ŠTO JE ZAVELA PRINCA, BILA JE POZNATA PO RASTURANJU BRAKOVA: Sve ljubavi GREJS KELI! (FOTO)
Foto: Profimedia

Grejs Keli ostala je upamćena kao jedna od najlepših i najtalentovanijih žena u istoriji Holivuda, koji je zauvek ostavila kada se udala za princa od Monaka Renijea III, piše Glossy.

Njen emotivni život privlačio je pažnju tokom braka s Renijeom, posebno jer je u braku s princem uprkos čestim glasinama o njegovim preljubama, ali verovatno mnogo više pre nego što je postala njegova supruga.

Mnogi skandali koji su se vezivali za ime Grejs Keli pomalo su zaboravljeni zbog njenog braka s princem Renijeom, ali ne sasvim.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Tokom "čednih" pedesetih godina prošlog veka, glumica se više puta našla u žiži javnosti i na meti tračeva u holivudskim krugovima zbog veza u koje se upuštala. Štaviše, mnogi su išli tako daleko da su je smatrali ženom koja ide iz veze u vezu, iz afere u aferu. Kako su pisali mediji, ovakvo ponašanje najverovatnije ima veze s Grejsinim odnosom s njenim ocem. Džon B. Keli, sin irskih imigranata, očekivao je od svoje ćerke da se "dobro uda" i postane domaćica i to što je ušla u svet glume smatrao je "za nijansu boljim od toga da je uličarka".

Ipak, Grejs, koju su mnogi nazivali Ledenom kraljicom, izgradila je veliku filmsku karijeru, dobila Oskara 1954. godine, postala modna ikona, a svet je danas pamti i kao jednu od najlepših princeza u Evropi.

Koga je sve volela Grejs Keli?

Glumica je prvu veliku ulogu dobila u filmu "Tačno u podne" (1952), kada se upustila u vezu s 28 godina starijim Garijem Kuperom, koji je u to vreme bio oženjen.— Izgledala je hladno s muškarcem dok joj ne skineš pantalone, a onda bi eksplodirala — navodno je jednom prilikom rekao Kuper.

Sledeće godine, Grejs je igrala u filmu "Mogambo" s Avom Gardner i 28 godina starijim Klarkom Gejblom, a činilo se da je od prve sekunde bilo jasno da će se između Gejbla i nje nešto dogoditi.

— "Mogambo" je imao tri stvari koje su me interesovale: Džona Forda, Klarka Gejbla i plaćeno putovanje u Afriku. Da se snimalo u Arizoni, ne bih pristala — rekla je jednom.

Kada se veza između glumice i glumca zahuktala, njena majka Margaret odmah je došla u Afriku da bude uz nju svakog trenutka. Međutim, to nije morala da uradi jer je Gejbl vrlo brzo raskinuo vezu jer je Grejs navodno bila previše nametljiva.

— Šta drugo možeš da radiš ako si sama u šatoru s Klarkom Gejblom? — kasnije je Kelijeva prokomentarisala kad su je pitali za ovu aferu.

Dok je radila na filmu "Pozovi M radi ubistva", Grejs se upustila u vezu s glumcem Rejem Milandom, koji je u tom trenutku bio u dvadeset godina dugom braku. Kada je njegova supruga saznala za aferu, izbacila je glumca iz kuće, a navodno je Miland svakako planirao da je ostavi zbog Kelijeve.

Međutim, on je ubrzo shvatio koliko će ga razvod koštati, pa je ostao u braku do smrti, a njegova veza s glumicom bila je okončana.

U tom trenutku, američki mediji već su je proglasili "rasturačicom brakova", a kolumnistkinja o poznatima Heda Hoper ju je čak nazvala nimfomankom. Grejs Keli je ova reputacija umalo koštala karijere, budući da je američko društvo tih dana bilo izuzetno konzervativno: kada je Ingrid Bergman ostavila supruga zbog Roberta Roselinija, Holivud ju je glasno i otvoreno prezirao, stavljena je na mnoge crne liste, a vlada Sjedinjenih Američkih Država ju je nazvala "instrumentom zla".

Posle veze s Milandom, Grejs je snimala "Provincijalku", a na setu je bila u vezi s 26 godina starijim Bingom Krozbijem.

Veza se nastavija i kasnije, a navodno je u večeri kada je Kelijeva dobila Oskara za ovo ostvarenje Krozbi uhvatio svoju dragu u krevetu s Marlonom Brandom. Da stvar bude gora, Krozbi je već bio ogorčen na Branda jer mu je nekoliko sati ranije "ispred nosa" odneo Oskara za glavnu ulogu.

Pre nego što je postala princeza, Grejs Keli se verila s modnim dizajnerom Olegom Kasinijem, koji je osmislio stil slavne Džeki Kenedi. Ipak, njeni roditelji su branili ovu ljubav zbog Kasinijevih ruskih korena i ranijih razvoda, a kako je glumica čeznula za odobravanjem majke i oca odmah je raskinula s Olegom.

U to vreme se spekulisalo da je zatrudnela i abortirala.

Malo je poznato da princ Renije III nije bio jedini plemić čije je srce osvojila Grejs Keli. Tokom pedesetih je kratko bila u vezi s princem Alijem Kanom, koji je bio poznati milioner i plejboj tog vremena, a posle kratke veze joj je poklonio zlatnu narukvicu s smaragdima. Postojala je legenda da je svima s kojima se viđao poklanjao tabakeru s jednim smaragdom, a da su žene s kojima je spavao od Kana dobijale smaragdne narukvice.

Navodno se Grejs Keli viđala i sa iranskim šahom Mohamedom Rezom Pahlavijem, koji ju je obasipao nakitom, a jednom prilikom joj poklonio zlatnu škrinju s kopčom s 32 dijamanta.

Grejs Keli i Bing Krozbi su se navodno pomirili kada su zajedno snimali "Visoko društvo", za koje se ispostavilo da je poslednji film slavne glumice. Još dok je snimanje trajalo, ona je u Kanu upoznala princa Renijea III i ubrzo postala njegova verenica.

Par se venčao u Monaku 6. maja 1955. godine, a zajedno su dobili troje dece: princezu Karolin, princa Alberta II i princezu Stefani.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs