Zablistao na evroviziji i nestao

OD BLISTVANE KARIJERE DO ŽIVOTA OD SOCIJALNE POMOĆI: Svi skandali Danijela Popovića, koji je otpevao čuveni hit "Džuli"!

Za ima ovog muzičara su se uvek vezivale neke spletke! Posle ogromnog uspeha na Evroviziji, svi su mu predviđali sjajnu muzičku karijeru, međutim, sve je pošlo nizbrdo...

Vip priča
Autor:
OD BLISTVANE KARIJERE DO ŽIVOTA OD SOCIJALNE POMOĆI: Svi skandali Danijela Popovića, koji je otpevao čuveni hit "Džuli"!
Foto: Printscreen Youtube / Eurovision GOLD

Zvezda bivše Jugoslavije, pevač Danijel Popović, koji je 1983. godine osvojio četvrto mesto na Evroviziji sa pesmom "Džuli", danas živi i radi u Sloveniji. Iza sebe ima 20 albuma, od kojih dva na engleskom.

- Stvaram ceo svoj život, razlog je neizmerna ljubav prema muzici. Volim da pomažem mlađim kolegama - rekao je Danijel za Televiziju Prva.

Manje je poznato da je pisao pesme za Severinu, Alku Vujicu, Sanju Doležal, Nives Celzijus, Bebeka, i još dosta muzičara.

Pre uspeha sa pesmom "Džuli", Popović je 16 godina svirao po Rusiji, prateći Zorana Milivojevića i Slađanu Milošević.

Incident sa "Srebrnim krilima"

Iz jednog benda prelazi u grupu "Srebrna krila", gde doživljava veliko razočarenje! Naime, ekipa je imala zakazan termin na televiziji, kako bi predstavila sve nove članove benda. Međutim, na snimanje se niko ne pojavljuje, osim Danijela. Ogorčen i ljut, napušta odmah bend. Novac od muzike je brzo trošio na sve strane, a i danas ga povezuju sa brojnim intrigama.

Sukob sa Lepom Brenom

Kada se 1983. godine pojavio na “Evroviziji” i branio boje tadašnje Jugoslavije sa pesmom “Džuli” svi su mu predviđali veliki uspeh u muzičkom svetu. Osvojio je četvrto mesto, numera je munjevitom brzinom postale evergrin. Ali nekoliko nedelja pre samog takmičenja dogodio se skandal. Jedan deo javnosti je izuzetn negodovao, zato što te godine nije otišla Lepa Brena na ovo prestižno muzičko takmičenje.

Karejm osamdesetih godina njegova karijera počinje da ide nizbrdo, a mediji su često i zaboravljali na njega.

Danijek Popović
foto: Printscreen Youtube / Azra Redžić Radulović

Razvodi i sumnje o nasilju

Od supruge Sandre Petrž razveo se 2005. godine, koja je jedna od tri bivše žene sa kojim ima sina Dominika. Ona je šokirala javnost, kada je u svojoj knjizi u otkrila je da ju je Danijel zlostavljao.

Tokom 2010. godine učestovao je u rijalitiju programu “Farma” koja je rađena u Hrvatskoj. Tada su se pojavile vesti u medijima da je prevario suprugu Aleksandru pre ulaska na imanje. Sa druge strane, Popović je oštro demantovao navode, tvrdeći da je u njegovom braku sve u najboljem redu.

Nakon toga, 2013. godine je izjavio da je, posle razvoda 2005. godine, sreću pronašao u četvrtom brak sa suprugom Aleksandrom, ali i da živi od socijalne pomoći u Ljubljani.

DŽULI ZAISTA POSTOJI!

Defintivino, pesma "Džuli" je njegova lična karta! A Danijel je svojevremeno prizano da je stvarno i postojala devojka, koja mu je bila inspiracija za ovu pesmu.

- To je moja kompozicija. Bila je jedna devojka na moru, zvala se Angela Basevral - zvao sam je Džuli - kaže pevač i negira da je bio u vezi sa nekom od sestara Barudžija, sa kojima je nastupao 1983. na Evroviziji.

- Nisam bio ni sa jednom u vezi, ali ne mogu da kažem da nije postojala neka iskrica - priznaje Danijel, koji iza sebe ima četiri braka i četvoro dece.

Trenutno je u petom braku, za koji kaže da je najbolji jer je, kako kaže, odrastao i prestao biti naivan sa 50 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs