poznato 10 finalista!

SVE O PRVOM POLUFINALU EVROVIZIJE: U Grkinju se svi zaljubili, Ukrajincima neverovatne ovacije, Albanija šokirala!

Hrvatska i Slovenija nisu prošle dalje

Vip priča
Autor:
SVE O PRVOM POLUFINALU EVROVIZIJE: U Grkinju se svi zaljubili, Ukrajincima neverovatne ovacije, Albanija šokirala!
Foto: Profimedia

Veče glamura, emocija, ali i skandala. Posle 17 nastupa u finale: Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugalija, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija. A redosled kojim su proglašeni prvi finalisti takmičenja ne govori ništa o broju glasova koji su dobili!

Ko je voditeljski trio?

Italijanski javni servis RAI odlučio je da Pesmu Evrovizije u Torinu vode poznata italijanska pevačica Laura Pausini, voditelj Alesandro Katelan i svetski poznati pevač Mika.

Laura Pausini je jedan od najpoznatijih italijanskih izvođača u svetu. Osvojila je Zlatni globus, Gremi i četiri Latin gremi nagrade, a njena pesma Io si je bila nominovana za Oskara.

Alesandro Katelan je, kao voditelj, već 20 godina na medijskoj sceni Italije. Među najpoznatijim šou-programima koje je vodio izdvaja se italijanska verzija Iks faktora.

Libansko-britanski pevač Mika je, od svog hita Grace Kelly iz 2007. godine, uživao u karijeri koja nije bila ograničena ni umetnički ni geografski.

Evrovizija 2022
foto: Profimedia

Ukrajinu sve vreme pratio aplauz

Ukrajinski predstavnici Kaluš orkestra nastupili su šesti u prvoj polufinalnoj večeri u Torinu i dobili ogromnu podršku publike.

Članovi pomenutog benda energično su izveli numeru "Stefania" koja govori o majci, a sve vreme tokom njihovog nastupa pratio ih je aplauz prisutnih u sali.

Kaluš orkestra se nalazi na prvoj poziciji prema prognozama kladionica, a mnogi im predviđaju neko od prva tri mesta.

Grkinja probudila najnežnije emocije

Mlada Amanda Georgiadi Tenfjord je predstavnica Grčke. Melanholična, ali ne i previše dramatična, numera "Umreti zajedno" kojom se Grčka predstavlja na takmičenju "Pesma Evrovizije" tajno je iznenađenje koje se sprema u Italiji ove godine. Tako bar kažu muzički kritičari koji očekuju i da brojna grčka dijaspora glasa za Amandu Georgiadi Tenfjord i tako joj obezbedi plasman u finale.

Zanimljivo je da će i ona nastupiti u belom, zakopčana do grla, u haljini dugih rukava, baš kao i naša Konstrakta. Amanda ima 25 godina, a živi u Norveškoj, gde se njena porodica preselila kad je devojčica imala samo tri godine. Reč Tenfjord je sama dodala svom grčkom prezimenu, jer je to ime grada u kojem živi.

Predstavnica Albanije sve šokirala

Ronela Hajati otvorila je takmičenje, a na samom kraju nastupa pokazala je znak dvoglavog orla!

Predstavnica Albanije izazvala je medijsku pažnju još tokom proba, kada su organizatori takmičenja, zbog mišljenja da su joj delovi nastupa isuviše provokativni, odlučili da ne objave njene fotografije na društvene mreže.

Ovaj potez je prošle godine imala i Andželija Peristeri i time napravila opšti haos pre prve polufinalne večeri.

Iako Pesma Evrovizije načelno zabranjuje političku promociju na svojoj manifestaciji, ni Ronela nije odolela ovoj provokaciji.

Sve nastupe prve polufinalne večeri možete pogledati u videu ispod:

Drugo polufinale biće održano 12. maja, a tada će nastupiti i predstavnica Srbije - Konstrakta, sa pesmom "In Corpore Sano". Finale je zakazano za 14. maj, a tada će biti i poznato i kako su sve zemlje glasale nakon polufinala

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs