Grejs Keli i Princ Renije

Olivija de Hevilend (104) otkriva detalje najveće romanse 20 veka: Ovako su se upoznali Grejs Keli i princ! (FOTO)

Njihova ljubavna priča oduvek je bila poputa ona iz najlepših bajki, rođena pre tačno 65 godina. Iako se nije završila najlepše, budući da je holivudska lepotica, princeza Grejs svoj život prerano okončala u automobilskoj nesreći, o njoj se i danas priča, posebno nakon što je još nepoznate detalje o njihovoj vezi javnosti otkrila slavna Oskarovka Olivija de Hevilend.

Vip priča
Autor:
Grejs Keli, Foto: Profimedia

"U iskušenju sam da kažem i pomislim da je to bila sudbina", otkrila je Olivija de Hevilned , slavna Oskarovka, glumica zlatnog doba Holivuda, koja je zajedno sa svojim tadašnjim suprugom Pijerom Galanteom dogovorila upoznavanje Grejs Keli i princa Renijea od Monaka.

 

Životna priča Roberta Mičama: Mrzeo Holivud i kapitalizam, ceo život proveo pored jedne žene! (FOTO)

foto: Profimedia

U proleće 1955. godine zvezda filma "Prohujalo s vihorom", koja će u julu ove godine proslaviti svoj 104. rođendan, bila je sveže udata za urednika Paris-Matcha, Pijera Galantea. 4. avgusta par je stigao na Gar de Lion u Parizu kako bi uhvatili voz Le Train Bleu, francuski Orijent Ekspres koji je povezivao Kale i Pariz s gradovima i selima duž francuske obale i italijanske granice. Njihova je destinacija bila Kan, gde su bili gosti tamošnjeg Filmskog festivala.

 

Buran život Ingrid Bergman: Filmska diva kojoj Holivud nije oprostio što je bila žena! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dame Olivia de Havilland Fans (@oliviadehavilland_centenarian) on

Samo nekoliko trenutaka iza njih stanicom je prošla i Grejs Keli. Iako se dve glumice do tada nikada nisu upoznale, obe su bile poznate po svom buntovništvu. De Hevilend je bila u svađi sa filmskim studijem Varner Bradersom, a Grejs Keli je taman dobila suspenziju svog studija MGM nakon što je odbila snimanje s Robertom Tejlorom.

 

Uprkos svemu čelnici Filmskog festivala u Kanu pozvali su je da predstavi javnosti svoj film "Devojka sa sela", koji joj je samo pet nedelja ranije doneo i Oskara za najbolju glumicu.

 

Spavala s kim je htela, imala nameru da ubije Hitlera: Holivud sa šapatom priča o ovoj glumici!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HSH Princess Grace (@gracekellyofmonaco) on

"Ta ideja prva je pala Pijeru na pamet za vreme večere u vozu, nakon što je shvatio da je s nama u vozu i Grejs Keli. Moj bivši suprug bio je rođen u Nici, na Azurnoj obali, i upravo je on predložio susret Grejs i Renijea na večeri zajedno sa zamenikom urednika Paris-Matcha, Gastonom Bonheurom, na našem putu za Kan. Gaston je odmah bez razmišljanja prihvatio ideju."

 

Nakon što su se svi za stolom složili s tom idejom, ostalo je još samo nagovoriti Grejs Keli i princa Renijea za susret. Na nagovor supruga i Bonheura, Olivija de Hevilend požurila je da uhvati Grejs Keli koja je već bila na odlasku.

 

"Pri našem prvom susretu Grejs je bila poprilično rezervisana, ali dobro vaspitana mlada žena", prisetila se de Hejvilend dodajući kako se Grejs Keli odmah složila ali i kao prava profesionalka dodala kako takav susret prvo moraju odobriti iz njenog studija MGM, koji su i platili njen put u Kan.

 

Čim je Grejs Keli pristala na susret, Galante je dogovorio sve detalje njihovog dolaska u Kan. Nazvao je glumicu i potvrdio joj kako ju je princ Renije pozvao da ga poseti u njegovoj palati u petak tačno u 16 sati, dodajući kako sat i po kasnije ona već mora biti na koktelu organizovanom povodom njenog filma, što je ona odbila. Tek kada je sastanak pomeren za 15 sati, Grejs je pristala.

 

Ali, tog dana ništa nije išlo po planu. Grejs Keli ustala je prekasno, oprala kosu i tada tek shvatila da je redukcija struje, zbog čega nije mogla da osuši kosu,da  upali svetlo kako bi se našminkala niti ispeglati odeću. Ispred hotela Karlton čekala su je dva automobila, a glumica je na brzinu zalizala kosu i ukrasila je cvećem i obukla jedinu neizgužvanu haljinu. Zbog nestanka struje morala je da koristi i stepenice, dok su je u automobilima čekali Galante, ali i mnoštvo fotografa.

 

Jugoslovenka koja je zavela Holivud i kojoj se izgubio svaki trag: Neverovatna priča o Tanji Ivelji, seks bombi 50-tih! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HSH Princess Grace (@gracekellyofmonaco) on

Kada su napokon stigli u palatu, saznali su da Renije nije tamo, a kada je napokon stigao pozvao je glumicu da razgleda njegovu palatu sa 225 soba. Ona je rekla kako je turu već imala, na šta ju je on pozvao da razgledaju njegov privatni zološki vrt. Njihova šetnja odmah je snimljena zahvaljujući prisutnim fotografima iz Paris-Matcha, a potom je Grejs požurila u Kan. Tokom vožnje automobilom opisala je princa kao jako šarmantnog.

 

"Pijer ju je nakon toga uzdizao jer je sve odradila besprekorno, pridržavajući se protokola. Pretpostavila sam da je sve prošlo odlično po njenom ponašanju kad je stigla u Kan. Kada je zauzela svoje mesto povodom premere svog filma, umesto da se rukuje, ruku je stavila na način da očekuje da je se poljubi. Bila je očarana", prisetila se de Hevilend.

 

Rasturila mu brak, pa ga varala s kim je stigla: Nestvarno lepa žena uzdrmala ceo Holivud!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HSH Princess Grace (@gracekellyofmonaco) on

Nakon zvaničnog sastanka, Grejs Keli i princ nastavili su da se privatno dopisuju i uspeli su, uprkos mnogobrojnim glasinama, svoju romansu u nastanku držati tajnom sve dok Renije nije otplovio u Ameriku i sedam meseci kasnije, za Božić, glumicu i zaprosio.

 

Olivija de Hevilend kaže da nije bila preterano iznenađena vešću o veridbi, ali venčanju nažalost nije mogla da prisustvuje budući da joj se samoj bližio termin porođaja. Dve glumice srele su se još samo jednom: "Videla sam Grejs Keli još samo jednom, godinama nakon našeg susreta u vozu za Kan. Bila sam u Parizu na ručku s prijateljima iz Amerike, a princeza Grejs je sedela je s druge strane s princezom Karolinom koja je tada imala oko 10 godina. Kada su završile s ručkom, princeza Grejs došla je do našeg stola da me pozdravi, a ja sam se, naravno, ustala i naklonila."

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs