ZAŠTO KRALJEVSKA PORODICA MONAKA VAŽI ZA UKLETU: Tragična istorija Grejs Keli opet će se slomiti na nesrećnoj Šarlin?!

Priča o princezi Šarlin neverovatno podseća na nesrećnu Grejs Keli

Vip priča
Autor:
ZAŠTO KRALJEVSKA PORODICA MONAKA VAŽI ZA UKLETU: Tragična istorija Grejs Keli opet će se slomiti na nesrećnoj Šarlin?!
Foto: Profimedia

Princeze iz stvarnog života nemaju uvek srećan kraj iz bajke. A u Monaku tragedija očito ima tendenciju da se ponovi.

Zbog mnogo patnje i nesrećnih okolnosti, monegašku kraljevsku porodicu neki čak smatraju ukletom, a primeri za to svakako su princeza Šarlin i bivša holivudska diva Grejs Keli.

Priča o Šarlin, princezi koja je hospitalizovana početkom decembra, samo nekoliko dana nakon povratka iz Južne Afrike u Monako posle višemesečnog odsustva, podseća na sudbinu njene pokojne svekrve, bivše holivudske zvezde, prelepe i harizmatične Grejs Keli.

Grejs Keli
foto: Profimedia

"Grejs je patila od strašne depresije tokom prvih godina njihovog braka, slično onome što se danas događa s Šarlin", rekao je za The Post Džoel Strate-Meklur, bivši novinar koji je decenijama pratio situaciju u Monaku.

"Bila je jako nesrećna", dodao je. Porodični prijatelj koji poznaje vladajuću porodicu Grimaldi gotovo 30 godina rekao je pak kako se činilo da se Šarlin nikada nije uklapala uz princa Alberta i njegovu braću i sestre.

"Ili je imala taj čudan utisak odvojenosti, kao da je nije bilo briga kako je neko vidi u Monaku, ili je delovala očajno. Nije bila poput tipične trofejne supruge Monaka", rekao je porodični prijatelj.

Princeza Šarlin
foto: Profimedia

Podsetimo, Šarlin se vratila u kneževinu početkom decembra, nakon što je bila odvojena od porodice - supruga, princa Alberta i 6-godišnjih blizanaca Žaka i Gabrijele - još od početka maja. Poslednji put viđena je u Monaku u januaru 2020. Zvanično je saopšteno da je bila rodnoj Južnoj Africi zbog infekcije sinusa koja je zahtevala više operacija i tretmana.

Ali, izvori iz Monaka rekli su za The Post da su problemi princeze Šarlin komplikovaniji od bilo čega što se do sada govorilo u medijima. Mnogi nagađaju da je prisilno hospitalizovana kako bi se sprečio razvod. Kako god bilo, u porodičnu idilu gotovo niko više ne veruje.

"Znao sam da će biti upoređivanja s mojom majkom, koga god oženio. I bio sam spreman na to. Ali Šarlin ima svoje divne lične kvalitete zbog kojih bi mogla da zablista", poručio je princ Albert od Monaka pre 10 godina, nakon venčanja s princezom koju su po lepoti upoređivali s njegovom majkom.

Povezanost između Šarlin i Grejs upečatljiva je: vežu ih neplemićko poreklo, lična pravila, bez okova i hijerarhije, i borba zbog strogo određene uloge supruge razmaženih evropskih vladara državice u kojoj su lokalni stanovnici pomno pratili svaki njihov korak.

Princeza Šarlin
foto: Profimedia

Šarlin nema ljubav i podršku u Monaku kao Grejs, čiji se uticaj još uvek oseća. Donela je eleganciju i lepotu u kneževinu i po njoj su nazvani bulevari, zgrade, biblioteke i balovi. Ali, njeni problemi bili su prećutani i gotovo nepoznati javnosti. Izvori za The Post tvrde da se Grejs borila sa životom u Monaku, baš kao i Šarlin. Imala je i problem s gojenjem i navodno je posećivala klinike u kasnim 40-im nakon što je izgubila svoju nekad vitku figuru.

Dok je Grejs bila ćerka bogatog poslovnog čoveka iz Filadelfije, princeza Šarlin ima skromnije korene. Otac joj je bio prodavac mašina za fotokopiranje, a majka trener plivanja.

Podsetimo, u septembru 1982. princeza Grejs navodno je doživela moždani udar vozeći se krivudavim putem od porodičnog planinskog izletišta do Monaka. Auto se srušio niz liticu, a 52-godišnja Grejs preminula je nekoliko dana kasnije u bolnici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs