vežbe

Lični trener princeze Dajane otkriva fitnes rutinu kojoj je održavala formu: Zbog ovoga je bila fit!

O životu neprežaljene britanske princeze i njenom braku sa princom Čarlsom ispisano je mnogo knjiga i novinskih članaka, ali o načinu na koji je održavala liniju malo se znalo

Celebrities
Autor:
Lični trener princeze Dajane otkriva fitnes rutinu kojoj je održavala formu: Zbog ovoga je bila fit!
Foto: Profimedia

Dženi Rivet, lični trener princeze Dajane otkrila koja fitnes rutina bila zaslužna za formu Lejdi Di i samopouzdanje koje je imala pred očima javnosti.

"U to vreme 30-godišnja Dajana želela je da oblikuje telo nakon dva porođaja, a neko joj je mene preporučio. 'Razvile smo jako dobar odnos iako na početku nisam znala da postoje pravila ponašanja prema članovima kraljevske porodice. Njoj je bilo zanimljivo to što nisam znala da treba da joj se recimo poklonim kada uđem u njenu sobu", kaže fitnes trener za New Idea.

'To mi se sviđa kod tebe Dženi. Nemoj nikada da mi se klanjaš", priseća se Dajaninih reči.

Za sat vremena može da sagori i do 500 kalorija: Ovo je najefikasnija vežba za topljenje sala! (VIDEO)

Princeza Dajana
foto: Profimedia

"Volela je da vežba aerobik, koji je bio veoma popularan u 90-ima. 'Takođe, volela je kardio vežbe, ali i brzu 'power walk' šetnju po vrtu Kesingtonske palate. Naučila sam je da vozi rolere, i to je obožavala! Kad se sve uzme u obzir, volela je većinu vežbi koje sam radila s njom" kaže Dženi, koja je sa princezom radila sve do njene tragične smrti 1997. godine.

Kako kaže, Dajanina fitnes rutina najviše se sastojala od 'funkcionalnog treninga sa srednje teškim tegovima i trakama za otpor'.

Otkrila je kako je odlično radila vežbe čučnjeva i mišića nogu, ali je imala lošu naviku- pogubljeno držanje. Zbog toga, morala je dosta da radi s njom na vežbama za kičmu i pravilno držanje.

Sveukupno, Diani nije trebalo dugo da transformira svoje tijelo i bila je jako sretna kad je počela vidjeti rezultate. To joj je dalo dodatnu motivaciju da vježba s Jenni, čak i nakon razvoda od Charlesa. Jenni se sjeća koliko je to emocionalno pogodilo Dianu, i kako joj je često znala reći: 'Ja nisam ovo tražila'.

'Iskreno verujem da joj je fitnes rutina pomogla da drži bulimiju pod kontrolom. Vežbanje je neverovatan način za izbacivanje stresa i drugih loših emocija. Kako se bolje osećala u svom telu, tako se i osećala spremnijom da se nosi sa životnim problemima, zaključila je trener.

Vežbajte kao Lejdi Di

Čučnjevi

  • Stanite nogu razmaknutih malo šire od širine ramena.
  • Držeći težinu u petama, spustite i podignite telo kolenima.
  • Napravite dva ponavljanja od 15 čučnjeva.

Vežba za tricepse nadlaktice

  • Sedite na krajeve kade ili stolice.
  • Oslonite se na ruke i podignite telo tako da vam ruke budu ispravne.
  • Savijte ruke u laktovima, držeći težinu tela, i ponovo ispravite ruke.
  • Napravite to deset puta, odmorite pola minuta, a zatim ponovite seriju još jednom.

Vežbe za držanje tela

  • Stojeći, povucite ruke unazad i nastojte stisnuti lopatice ramena što čvršće i što bliže jedna drugoj. Zamislite da držite kamen između lopatica ramena.
  • Ponovite vežbu nekoliko puta tokom dana.

Naizmenične vežbe za ramena i noge

  • Lezite na pod, stavite ruke iza glave.
  • Levu nogu držite lagano savijenu, dignite je 10 centimetara od poda.

Tifani (41) je smršala u rekordnom roku: Evo zašto svaka od nas treba da drži njenu dijetu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs