LAKO DO TOP FORME

Za sat vremena može da sagori i do 500 kalorija: Ovo je najefikasnija vežba za topljenje sala! (VIDEO)

Ukoliko planirate da liniju dovedete do savršentva, ova vežba je pravi izbor

Fitnes 18.01.2021. - 09:32h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ukoliko želite liniju da dovedete do savršenstva, u fitnes rutinu obavezno uvrstite i preskakanje vijače.

 

Osim što je dobro za naš fizički izgled, povoljno deluje i na srca i povećava kapacitet pluća, kaže doktor Piter Šulman iz Zdravstvenog centra Univerziteta u Konektikatu.

 

Studijom sprovedenom 2013. godine, a objavljenom u časopisu Research Kuarterli je utvrđeno da su muškarci koji su u periodu od šest nedelja provodili 10 minuta preskačući konopac poboljšali kardiovaskularnu kondiciju jednako kao i muškarci koji su svakog dana trčali po 30 minuta u istom vremenskom periodu.

 

Evo koje sve benefite preskaknje konopca ima:

 

1. Brzo sagoreva salo 

 

Za samo 15 minuta, preskakanje konopca može da sagori od 200 do 300 kalorija, u zaisnosti od vaše kilaže. Ovo je jedan od najefikasnijih načina za mršavljenje, sigurni su fitnes instruktori. Ovaj vid fizičke aktivnosti aktivira baš svaki mišić u telu.

 

Ukoliko želite da gubite 1 kg svake nedelje, preporučuje se svakodnevno preskakanje vijače 30 minuta uz redukovanje ishrane, to jest ostvarivanje dnevnog deficita od 300 kalorija. Na taj način ćete na zdrav način postepeno smanjivati masne naslage, bez gubljenja mišića.

 

Najjednostavnije vežbe za ravan stomak: Za telo iz snova potrebno je da izdvojite svega 10 minuta dnevno! (VIDEO)

devojka, vežbanje, preskakanje užeta
foto: Shutterstock

2. Popravlja koordinaciju 

 

Preskakanje vijače poboljšava koordinaciju zahtevajući da nekoliko delova tela komunicira kako bi se izvršio jedan pokret.

 

 3. Smanjuje mogućnost od nastanka povreda

 

Ova aktivnost, ne samo da će poboljšati koordinaciju pokreta, već će i ojačati mišiće stopala, oko zgloba i kolena, smanjujući mogućnost od povreda.

 

4. Pogoduje zdravlju srca

 

Takođe je korisno za ljude koji su u riziku od kardiovaskularnih bolesti, povoljno utiče na rad srca, ali i celokupan organizam.

 

U videu pogledajte kako izgleda jedan trening sa vijačom: 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs