otkrila i recept za uspešnu karijeru

Adriana Čortan Simić za Stil o zdravim navikama, modi i braku: Ove vežbe podižu energiju, čuvaju zdravlje i mladost!

Lepa voditeljka otkriva koji mamin savet će pamtiti ceo život i u kojem odevnom komadu žena izgleda najelegantnije

Celebrities
21:53h Autor:
Adriana Čortan Simić za Stil o zdravim navikama, modi i braku: Ove vežbe podižu energiju, čuvaju zdravlje i mladost!
Adriana Čortan Simić za Stil, Foto: Kurir/Sonja Spasić

Adriana Čortan Simić (38) je u svet televizije zakoračila pre 18 godina kao uspešna manekenka, a publiku je osvojila lepotom i šarmom vodeći hit emisiju "City" devedesetih godina.

Tokom svoje karijere pokazala je da podjednako dobro vlada i zabavnim i informativnim sadržajem, kao i autorskim emisijama.

Kada je 2015. godine napravila medijsku pauzu, to je nije pokolebalo, već dalo snagu da sa puno entuzijazma dve godine kasnije uplovi u dve paralelne emisije uživo "Beograde, Dobro jutro" i "Beograde, dobar dan".

Na privatnom planu sklopila je mozaik sreće sa Nemanjom Simićem, dugogodišnjim izabranikom kojem je u septembru prošle godine izgovorila sudbonosno "da".

Danijela Buzurović za Stil o deci, mužu i Pavlu iz serije Istine i laži: Ovo je recept za balans između majčinstva i posla!

Sa Adrianom smo porazgovarali pre snimanja emisije, a atraktivna brineta nam je na početku razgovora otkrila da li joj pada teško rano ustajanje kada vodi Jutarnji program i kako uspeva da ostane nasmejana.

"Sada više ne jer jednom nedeljno nije problem ustati u pet ujutru. Teško mi je padalo prošle sezone svako jutro od ponedeljka do petka ustajati u pet, to je potpuna promena bioritma. U početku mi je bilo neverovatno 4 sata snimanja, ali sada vreme brzo prođe, mnogo je tema i gostiju, čak i kada nisam u elementu, našminkam se, pripremim, pa uz šalu, kolege, kamere i gutljaj kafe priča krene da me vozi. Sada su godišnji odmori, pa se menjamo, prethodne dve nedelje sam radila dva jutra i jedan dan, ali ni to nije problem".

Maja Mandžuka za Stil o Holivudu, Cviji i humoru Srba: Pravi prijatelji se ponašaju ovako!

foto: Kurir/Sonja Spasić

Da li ste nekada razmišljali da odustanete od televizijskog novinarstva?

"Bilo je i uspona i padova, mislim da u svakom poslu ima trenutaka

kada čovek oseti da stagnira, posustaje, i te faze su normalne. Mi smo generacija koja je konstantno prolazila kroz tranziciju, nismo kao naši roditelji imali sreću ili nesreću da se zaposlimo u jednoj firmi i ostanemo u njoj do penzije. To je danas retkost. Ja sam promenila nekoliko televizijskih kuća, imala i jednu dvogodišnju medijsku pauzu koja nije došla mojom voljom, ali mi je bila značajna jer sam proširivala znanje i vidike u drugim oblastima. Kada se uljuljkate u jednoj, čak i u dobroj poziciji, to može biti mač sa dve oštrice jer vas ne tera da radite na sebi, a to nije dobro za vas i vašu karijeru. Danas je vreme takvo da treba da trčimo najbrže što možemo".

Koju svoju osobinu najviše cenite, a šta biste voleli da promenite kod sebe?

"Kada sam bila mlađa i na početku karijere umela sam da zakasnim, uvek mi je falilo pet minuta kad god da krenem. Ali s godinama sam to ispravila kod sebe. Kašnjenje je jedna od najgorih mana koju primećujem kod ljudi, nepoštovanje i svog i tuđeg vremena i te osobe".

Koji mamin savet ćete pamtiti ceo život?

"Da budem kulturna, ljubazna i nasmejana".

Kristina Radenković za Stil o roditeljstvu i modi: Ovo je najbolji majčin savet koji ću preneti na Taru!

Koliko vam se život promenio otkako ste stali na ludi kamen?

"Nije mi se promenio uopšte u smislu života i navika jer smo mi godinama pre živeli zajedno, pa smo se dobro upoznali. Promenilo se samo to što smo zaista posle tog čina porodica, pa se čovek još lepše oseća iznutra".

Maja Nikolić za Stil o lepoti, deci i životu u 40-im: Ne možete živeti na ćevapima i tortama i izgledati lepo!

Otkrijte nam tajnu vašeg dobrog izgleda i vitke linije?

"Trudim se da izgledam dobro, sportski sam tip, a velikim delom mogu da zahvalim i genetici. Ali, naravno kada pređete tridesetu, metabolizam malo usporava. S obzirom na to da sam od svoje šesnaeste godine zbog manekenstva izložena scenskoj šminki uvek sam se negovala. Kako smo stariji našem telu je sve potrebniji kvalitetan san, zdrava ishrana i navike. Naravno, i detoksikacija misli i duše". Pronađite svoj komad sreće i budite u životu zadovoljni jer i to utiče na izgled".

Marija Kilibarda otvoreno za Stil o povratku na TV, životnom putu i izgledu: Lepše bi bilo da sam kao mlađa postala majka!

foto: Kurir/Sonja Spasić

Koliko često vežbate?

"Uvek sam vežbala periodično, ne možete da trenirate u kontinuitetu bez pauze jer se čovek od toga umori, a nekad od obaveza nema ni vremena. Sad sam opet počela da vežbam. Osim toga, šetnja, brzi hod, vožnja bicikla i uopšte što više boravka na vazduhu je zdravo i korisno".

Nina Badrić za Stil o ishrani, modi i životu u 40-im: Ovako se odjednom rešim stresa, ljutnje i potrošim kalorije!

Imate li neke jutarnje rituale za dobro zdravlje, mladost i raspoloženje?

"Imam, par vežbi. Čuvenih "Pet Tibetanaca" koje podižu energiju i imaju velike blagodeti za zdravlje. Kada radim Jutarnji program, tad ne stižem, već se samo malo istegnem. Dobra je i joga vežba "pozdrav Suncu". 10-15 minuta istezanja generalno je dovoljno da se čovek razbudi. Takođe, pre nego što popijem kafu uvek doručkujem".

Aleksandra Radović za Stil o životu, izgledu i liniji u 40-im: Svaka žena je jaka i samosvesna ako ovako razmišlja!

foto: Kurir/Sonja Spasić

Vodite li računa o ishrani?

"Jedem raznorvrsnu hranu, osluškujem svoj organizam i ničega se ne odričem. Trudim se da koristim sezonske namirnice, te sada kada je toplo konzumiram više povrća, voća, salata, lagana mesa, ribu"..

Šminkate li se privatno?

"Manje se šminkam privatno, preko dana čak uopšte ne. Malo mi je dosta šminkanja".

Plesačica Slađana Ivanišević (37) za Stil: Svaka devojka može da izgleda dobro ako se pridržava ovih pravila! (FOTO)

Koliko vam je moda važna s obzirom na to da ste se bavili manekenstvom, pratite li trendove?

"Volim modu. Danas više ne postoje striktni trendovi, već kombinovanje različitih stilova i to je dobro. Svake sezone se plasira neki detalj ili boja i svako može da pronađe sebe. Sve se nosi, pa se uklapajte sa svojim stilom, moda jeste vaš izraz".

Jelena Gavrilović za Stil o glumi, nezi i ishrani: Ako pokušate ove 3 stvari da primenite, smršaćete u startu 6 kilograma!

Kakav stil odevanja preferirate?

"Volim minimalizam u odevanju. Biram jednostavne odevne komade koje ću da istaknem nekim modnim detaljem u vidu torbe ili nakita. Ali, volim da vidim i ženu koja ume da nosi gomilu boja ili nakita na sebi. Ne treba svi da budemo uniformisani, već različiti".

Verica Rakočević (71) za Stil o modi, Veljku i tretmanima: 5 razloga zašto je život na selu bolji nego u gradu!

Koji odevni komad smatrate vrhuncem elegancije?

"Mala crna haljina je večna. Takođe, lepo je da svaka žena u svom garderoberu ima jedno lepo odelo koje može da kombinuje uz belu košulju ili bluzu i uz visoke potpetice. Crna i bela odvojeno i zajedno uvek daju notu elegancije".

Ivana Stanković (45) za Stil o lepoti, modelingu i susretu sa Džulijom Roberts: Ovo je moj recept za mladolikost!

Kada ste neraspoloženi za kojom garderobom i bojama posežete da popravite raspoloženje?

"Za belom, nekad mi se čak dešava i da obučem crno kako bih uživala u svojoj melanholiji. Ponekad stavim i dobar parfem za dobro raspoloženje".

Koji odevni komadi po vašem mišljenju nikad neće izaći iz mode?

"Farmerke, bela majica, patike sandale".

Napravio je bum na svetskoj modnoj sceni: Zvonko Marković za Stil otkrio šta nedostaje Srpkinjama!

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs