intervju

MAJA NIKOLIĆ ZA STIL: Ne smemo se poniziti i ličiti na druge samo zato što su glasniji! Važno je OVO!

Jedna od najlepših tv lica priznaje da s godinama sve lakše pušta suze i otkriva da u ogledalu vidi ispunjenu ženu.

Vip priča
15:56h Autor:
MAJA NIKOLIĆ ZA STIL: Ne smemo se poniziti i ličiti na druge samo zato što su glasniji! Važno je OVO!
Foto: Zoran Lončarević

Maja Nikolić (47) urednica i voditeljka zabavno-informativne emisije "Među nama" na TV NOVA S skoro tri godine obrađuje pregršt aktuelnih i bitnih tema sa svojim gostima i unosi dobro raspoloženje među gledaoce.

Poznato tv lice više od dve decenije brižljivo gradi svoju karijeru u koju je upakovano mnoštvo emisija različitih formata.

Kada se kamere ugase, Maja je majka troje dece, sina Darka i ćerki Tee i Tie koje ima u braku sa suprugom Aleksandrom Nikolićem.

Životna staza obeležena usponima i padovima, naučila ju je važnim lekcijama, a konstantnim radom na sebi sledila je svoje ciljeve i profesionalni put.

Zato smo razgovor počeli pitanjem u čemu je recept njenog trajanja na televiziji.

"Ne razmišljam mnogo o tome. Danas, kada bi trebalo da posavetujem nekoga ko tek počinje, rekla bih mu da vredno radi i da sačeka svoju šansu. To je bio moj put. Nisam od onih kojima je sve bilo servirano, išla sam korak po korak i danas sam srećna zbog toga".

Šta se tokom svih tih godina nije promenilo u Vama, čega se niste odrekli i srećni ste zbog toga?

"Možda je bolje reći da sam se odrekla nekih stvari da bih ostala verna sebi i svojim principima. I da je to najvažnija stvar koju sam uradila za sebe".

Šta je za Vas bio najteži i najveći izazov u karijeri?

"Tokom svih ovih godina izazova je bilo mnogo. Bilo neslaganja sa politikom kuće, bilo mojih ličnih izazova i snalaženja, ali tu se ne razlikujem od drugih. Život čine izazovi, život je retko mirno more. Možda mi je najveći izazov danas odvojiti posao od slobodnog vremena, to mi ne polazi za rukom".

Maja Nikolić
foto: Zoran Lončarević

Postoji li neka zanimljiva anegdota iza kulisa koju biste podelili s nama?

"Ne mogu se nabrojati. Živi program je čudo, i baš ga zato najviše volim jer nema montiranja, tu smo ono što jesmo i ja i moji gosti… I kada kamerman zaspi i zahrče toliko glasno da ga čujemo tokom razgovora i kada propadnu stolice, sve je to šou biznis".

Da li u životu više slušate svoju unutrašnji glas ili razum?

"Slušam i jedno i drugo. Jesam neko ko će izbeći situaciju, posao, jednostavno zato što mi osećaj ne bude dobar, ali istovremeno sam izuzetno racionalna osoba. Ne bih mogla da kažem da me u poslu vode emocije. One sa druge strane upravljaju mojim privatnim životom, odnosima u porodici i prijateljima".

Jednom ste izjavili da sve lakše puštate suze. Osećate li olakšanje posle plakanja, zašto je važno sebi dopustiti da osećamo sopstvene emocije?

"Važno je biti svestan sebe, a to je sa godinama sve lakše. Nemam nikakav problem da ukažem na sve što mi smeta i da postavim stvari na svoje mesto. Emocije su divne ako ih prigrlimo i ako ih ne potiskujemo. Čine nas ljudima".

Pogađa li Vas društvena nepravda? Na koje probleme volite da iskoristite svoje društvene mreže kako biste probudili svest kod ljudi?

"Mnogo važnija od društvenih mreža je moja emisija "Među nama". To je naš prostor da ukažemo i kritikujemo pojave koje nisu dobre, pitamo šta da se uradi da bude bolje i da budemo bliži nekim drugim vrednostima. Ja i dalje verujem u ljude, verujem u dostojanstvo, verujem da se ne smemo poniziti i početi da ličimo na neke druge samo zato što su glasniji Ili zato što nam se čini da bolje prolaze. Važno je ostati svoj i držati glavu visoko".

U jednom intervjuu ste rekli da su dve godine bile ključne u vašem životu - 17-ta rat u Sarajevu i dolazak sa porodicom u Beograd. Šta ste iz tih ključnih trenutaka naučili?

"Shvatila sam da je porodica sve i u našoj kući to je pravilo broj jedan".

Važite za jednu od najlepših voditeljki. Koliko Vam je lepota u poslu i životu pomogla?

"Sasvim sigurno mi nije odmogla. Da je pomogla, da, u početku jeste. Lakše ćete biti primećeni. Bolje ćete se slikati. Ali, sve je to nevažno ako iza izgleda ne stoji ozbiljan rad i priprema jer ste onda samo lepi i ništa drugo".

Maja Nikolić
foto: Zoran Lončarević

Koji najlepši kompliment pamtite?

"Najvrednija stvar koju imam nalazi se u jednoj fioci u mojoj sobi, a to su pisma, poruke i razne rođendanske čestitke koje su mi pisala moja deca. To su moji najlepši i najvredniji komplimenti".

Šta sebi kažete kada se pogledate u ogledalo? Koje su najvažnije stvari koje ste spoznali o sebi u četrdesetim?

"Nisam od onih koji imaju problem sami sa sobom. I danas u zrelim četrdesetim u ogledalu vidim ispunjenu ženu koja zna ko je, kao supruga, kao majka, kao novinar, kao prijatelj".

Šta mislite koje vrline su danas zapostavljene?

"Ljubaznost, dobrota i profesionalizam".

Nedavno ste na Instagramu otkrili da ste ishranom pobedili anemiju, a sada rešavate alergijske reakcije.

Koje su to promene u ishrani spas za te zdravstvene probleme?

"To je individualno, ono što je dobro za mene neće nužno biti dobro za nekog drugog. Ja imam sreću što je uz mene uvek moja Ana Petrović čiji mi saveti mnogo znače u očuvanju zdravlja".

Majka ste troje dece. Kako vaspitavate sina, a kako ćerke? Od čega nikada ne odstupate?

"Ono što sam već navela. Pravilo broj jedan, porodica je sve".

Prepoznajte li u sebi svoje roditelje?

"Bila bih presrećna da sutra moja deca na mene gledaju, da me poštuju i da mi se dive onoliko koliko ja volim svoju majku. Ona je moj heroj i večiti uzor".

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs