TRAGEDIJA KOJA SE NE ZABORAVLJA

ZA NJEGOVU PRERANU I KOBNU SMRT, KRIVE OVU ŽENU: Ovako je stradao legendarni Dražen Petrović!(FOTO/VIDEO)

Da je danas među nama, Dražen bi imao 58 godina...

Vip priča
Autor:
ZA NJEGOVU PRERANU I KOBNU SMRT, KRIVE OVU ŽENU: Ovako je stradao legendarni Dražen Petrović!(FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/Gianni Dee

Da tog kobnog 7. juna 1993. godine nije poginuo, "košarkaški Mocart", kako su ga zvali, danas bio bio živa legenda

Slavni košarkaš Dražen Petrović poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, u 29. godini života, a za volanom je tada sedela njegova devojka, nemačka manekenka mađarskog porekla Klara Szalantzi, sa kojom se zabavljao samo nekoliko meseci.

Kako je poznato, Klara je upravljala golfom u kojem je pored našeg košarkaša vozila i prijateljicu, tursku košarkašicu, Hilal Edebalu. Kako se navodi vozila je 160 km/h i ubrzo se golfom "zabila" u mercedes.

Iako je Klara po planu trebalo da Dražena pokupi sa aerodroma i odvede u Minhen, na putu se desio sudar, a košarkaš je u tom momentu spavao na suvozačevom sedištu i pri udaru je ispao iz automobila i na mestu poginuo.

O manekenki Klari se godinama nije znalo puno, ali kako su godine prolazile informacije su počele da dolaze na površinu. Klara Szalantzi rođena je 1970. godine, a bila je nemačka košarkašica i manekenka. Međutim, pre nego što su se ona i košarkaš upustili u romansu, ona je bila njegova velika obožavateljka.

Kako su jednom prilikom ispričali njeni tadašnji prijatelji, uspela je uz pomoć jedne prijateljice iz Hrvatske da stupi u kontakt sa njim preko menadžera, pa je potom došla na jednu utakmicu i doživeli su ljubav na prvi pogled!

Iako je Klara preživela saobraćajku, nikad nije govorila o vezi s Draženom, a ni o tragičnoj nesreći. Poznato je da je nekoliko puta došla u Zagreb i posetila njegov grob.

Inače, Dražen Petrović rođen je 22. oktobra 1964. godine u Šibeniku, a sa samo 15 godina zaigrao je za prvi tim Šibenke, kasnije je prešao u Cibonu, sa kojom je dominirao u Jugoslaviji i Evropi (dva puta šampion Evrope).

Jedan od najvećih uspeha mu je bio kada je igrao za reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, gde je osvojio bronzu.

Danas, u njegovu čast, u Zagrebu postoji Muzej Dražena Petrovića, koji čuva uspomene na brojne uspehe i veliki lik i delo, kao i vanserijski talenat tragično stradalog košarkaša.

Na slikama: Draženov mural u Zagrebu/Držanov spomenik/Draženova majka Biserka Petrović, ispred portreta svog pokojnog sina

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs