SUDBINA GORA OD SMRTI

BILA JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA, A SKONČALA BOLESNA I SAMA KAO PAS: Najtragičnija sudbina u svetu modelinga IKADA!(FOTO)

Lepotom je osvojila svet, a njen svet bio je mračniji od samog pakla...

Vip priča
Autor:
BILA JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA, A SKONČALA BOLESNA I SAMA KAO PAS: Najtragičnija sudbina u svetu modelinga IKADA!(FOTO)
Foto: You Tube / Printscreen / Mel B.

Sa samo 17 godina postala je miljenica Kalvina Klajna, Ralfa Lorena, Diora i Đorga Armanija. Njena sudbina je i dalje jedna od najtragičnijih u istoriji modelinga.

Za Điu Karangi mnogi kažu da je bila prvi svetski supermodel. Na scenu je stupila krajem 70-ih godina i osvojila modni svet kao nitko do tada.

Kroz odrastanje Đia je pratila i obožavala lik i dela Dejvida Bouvija, a često je i imitirala i njegov neobičan stil. Divlji i neobuzdani izlasci u kultni klub Studio 54 otvorili su tada mladoj zvezdi vrata u pakao droge u kojem je kasnije bila zarobljena. Đia je posle marihuane počela da konzumira kokain da bi posle nekog vremena postala teška zavisnica od heroina.

Saradnja s njom bila je rizična jer se često ne bi uopšte pojavila na snimanju ili bi posle snimanja u dizajnerskoj odeći otišla da traži drogu. Tragove igala i upaljene rane na rukama bilo je gotovo nemoguće prikriti, a ne nekim fotografijama ostali su vidljivi i posle pažljivog retuširanja slika, prenosi Independent.

Dotakla je dno posle smrti svog prijatelja fotografa Krisa von Vangenhejma, kada je provela sata i sate u kupatilu ubrizgavajući heroin u venu. Đia je posle toga, svesna promena koje je droga donela njenom izgledu, odlučila da ode na rehabilitaciju, ali posle izlaska iz klinike dočekao ju je hladan tuš. Skoro niko od poznatih lica nije hteo da sarađuje s njom. Šansu joj je pružio fotograf Cosmopolitana, ali nažalost nije bilo dovoljno da se Đia vrati u modnu industriju.

Počela je ponovno da uzima heroin, a upala je i u pakao prostitucije. Sumnja se da je bila silovana više puta. S 26 godina vratila se kući i uskoro saznala da boluje od side. Njena majka nije dozvoljavala posete ćerki pored koje je boravila do 18. novembra 1986. kad je Đia umrla.

Za njenu smrt niko nije znao, pa se niko nije ni pojavio na sahrani. Vest je izazvala šok tek nekoliko nedelja kasnije kad se saznalo da je mrtva.

Đija Karangi
foto: You Tube / Printscreen / Mel B.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs