decenija od smrti slavne glumice

Tragična sudbina najlepše glumice bivše Jugoslavije: Pre 10 godina je umrla Sonja Savić od predoziranja! (VIDEO)

Njena lepota osvojila je celu bivšu Jugoslaviju, a svoj život je tragično završila u 47. godini

Vip priča
18:12h Autor:
Tragična sudbina najlepše glumice bivše Jugoslavije: Pre 10 godina je umrla Sonja Savić od predoziranja! (VIDEO)
Foto: Printscreen Jutjub/Ognjen Tutić

Pre tačno deset godina svi mediji u regionu na naslovnoj strani imali su vest o smrti Sonje Savić, koja je preminula kasno uveče 23. septembra u 47. godini od predoziranja heroinom.

Legendarna jugoslovenska glumica svoj život je skončala u Beogradu, a komšije koje su pozvale hitnu pomoć navodno su tvrdili da u stanu nije bilo nameštaja osim jednog dušeka na kom je spavala. Navodno su oko nje pronašli gomilu iskorišćenih špriceva, a priče o tome da je zavisna od drog počela je već početkom devedesetih.

Ona je u svet glume uplovila sa 16 godina, a već sa 21 diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Svojih pet minuta dočekala je početkom osamdesetih, pa za samo dve i po godine snimila pet filmova koji su dali ogroman pečat jugoslovenskoj kinematografiji. Uvek pratio glas da je neshvaćena i čudna

Kad je on umro, Sonja Savić je omrzla Beograd: Tragedija koja se i danas pamti

Lice i pogled Sonje Savić ostaće nezaboravni svima koji su je gledali uživo i na filmskom platnu, a za života je jako brzo zaradila titulu najlepše jugoslavenske glumice.

Scene u filmu Una, koji je nastao po romanu Mome Kapora, a govori o ljubavi između profesora Mišela Babića i njegove studentkinje Une Vojvodić, nikada se neće zaboraviti. Gola Sonja Savić koja jede trešnje na balkonu i zavodi profesora tokom intervjua mnogima će večno biti urezana u pamćenje.

Sonja Savić: Bila sam srećna kad sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja! (FOTO, VIDEO)

Osim u filmu Una, Sonja se pojavila u kultnim jugoslavenskim filmovima, a tokom svoje karijere zaigrala je u ukupno 50 filmova jugoslavenske, slovenske i srpske produkcije.

Neki od njenih najpoznatijih filmova jesu: "Mi nismo anđeli", "Kako je propao rokenrol", "Davitelj protiv davitelja" i mnogi drugi, a poslednju ulogeu tumačila je u seriji "Vratiće se rode" 2008. godine.

Kao i mnoge njene vršnjakinje, maštala je o udaji i deci s priznatim džez muzičarem Vlajkom Lalićem. U njega se zaljubila još kao

petnaestogodišnjakinja, a on je bio i ostao njena prva i najveća ljubav.

Razdvojila ih je njegova prerana smrt 1990. godine, kada se utopio na jedrenju jer ga je zahvatila oluja.

Tragična smrt neshvaćene srpske glumice: Sonja Savić bi danas napunila 55 godina (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs