Nikada prežaljena

Tragična smrt neshvaćene srpske glumice: Sonja Savić bi danas napunila 55 godina (FOTO)

Tako saznajem da sam bila ljubav nečijeg života, a taj neko živi sa drugim. Ili da sam ja sveta žena, žena koja seče vene zbog nekog trećeg čoveka, govorila je tragična umetnica
Vip priča
14:26h
Foto: Printscreen Youtube / MrFrehley100

Sonja Savić bila je prepoznatljiva po svom seksepilu u mladosti i promuklom glasu. Rođena je 15. septembra 1961. godine u Čačku, a preminula je 23. septembra 2008. godine.

 

Neki od njenih najpoznatijih filmova jesu: "Mi nismo anđeli", "Kako je propao rokenrol", "Davitelj protiv davitelja" i mnogi drugi, a poslednje uloge tumačila je u seriji "Vratiće se rode" 2008. godine.

 

Fakultet dramskih umetnosti upisala je 1977. godine i važila je za najtalentovaniju glumicu generacije u klasi sa Zoranom Cvijanovićem, Buletom Goncićem, Branimirom Brstinom i Oliverom Ježinom.

 

Žene ga obožavale, muškarci mu se divili: Glumac dotakao dno i spiskao celo bogatstvo! (FOTO)

 

 

Osamdesetih godina pripadala je novom talasu beogradskih umetnika zajedno sa Milanom Mladenovićem i Ivicom Vdovićem Vdom. Ovaj period života smatrala je najboljim. Ostala je upamćena kao neshvaćena osoba od početka karijere smatrali su je drugačijom.

 

Kao i mnoge njene vršnjakinje, maštala je o udaji i deci s priznatim džez muzičarem Vlajkom Lalićem. U njega se zaljubila još kao petnaestogodišnjakinja, a on je bio i ostao njena prva i najveća ljubav. Razdvojila ih je njegova prerana smrt 1990. godine, kada se utopio na jedrenju jer ga je zahvatila oluja.

 

Umrla sama u jadu i bedi: Tragični kaj blistave zvezde! (FOTO, VIDEO)

 

A photo posted by @katarzicna on Mar 31, 2016 at 2:17pm PDT

 

"Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom," istakla je Sonja za Story u intervjuu iz 2007. godine.

 

Dobitnica je Zlatne arene u Puli, nagrade Carica Teodora za najbolju žensku ulogu za film "Živeti kao sav normalan svet" i Gran pri nagrade Ćele kula za ulogu u "Šećernoj vodici" na Filmskim susretima u Nišu, Specijalne nagrade žirija u Veneciji za ulogu pevačice u filmu "Život je lep".

 

Poslali je na psihijatriju: Zbog pogrešne dijagnoze lekari glumici uništili život! (FOTO)

 

 

Sonjine izjave koje ćemo pamtiti:

 

"(…)Tako saznajem da sam bila ljubav nečijeg života, a taj neko živi sa drugim. Ili da sam ja sveta žena, žena koja seče vene zbog nekog trećeg čoveka. Što sam starija, sve manje razumem."

 

"Ja sam bila srećna kad sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja."

 

"Ako je negde bilo otpora, onda je to u Srbiji! Evo, ja sam primer! Od 1987. pa do 2003. godne nemam dodira sa režimom."

 

Sonja Savić preminula je 23. septembra 2008, u 48. godini, od prevelike doze droge. Pronađena je mrtva u svom stanu u Kursulinoj ulici u Beogradu. Sahranjena je u selu Donja Gorevnica.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...