Vatrena Italijanka

Nekada je policija spasavala od najezde muškaraca: Slavna lepotica napunila 90 godina! (FOTO)

Slavna italijanska glumica Đina Lolobriđida bila je svetski seks-simbol pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka
Vip priča
18:18h
Nekada je policija spasavala od najezde muškaraca: Slavna lepotica napunila 90 godina! (FOTO)
Foto: Profimedia

"Bio sam na nebu i video mnogo zvezda, ali ti si lepša od svih!", rekao je Đini slavni Jurij Gagarin, čovek koji je osvojio svemir.

Svetski seks-simbol pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, slavna italijanska glumica Đina Lolobriđida rođena je 4. jula 1927. u malom mestu Subijaku, 50 kilometara udaljenom od Rima. Kao Luiđina Lolobriđida bila je druga od četiri ćerke Điovanija Merkurija, vlasnika male manufakture nameštaja, i Đusepine, domaćice.

Burna prošlost Sofije Loren dostojna filma: Zatvor, život na ivici smrti i spontani pobačaji! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Đineta, kako su je roditelji zvali odmila, bila je dobro i uporno dete. Osim dobrim ocenama, isticala se i smislom za umetnost, pa je već u nižim razredima osnovne škole bila u dramskoj sekciji. U crkvenom horu počela je da peva sa deset godina.

Nakon završetka Drugog svetskog rata, tokom kog se sa porodicom selila po malim mestima u okolini Rima kako bi lakše podneli glad i nemaštinu, Đina je nastavila školovanje. Dobila je skromnu stipendiju i 1945. upisala Akademiju likovnih umetnosti u Rimu. Kako je otac i majka nisu mogli mnogo finansijski pomagati, snalazila se kako je znala i umela: pozirala je kao model, učestvovala na izborima lepote.

Bio je princ propalica: Odrekao se bogate porodice, vodio skandalozni život, umro u bedi! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada se 1947. godine pojavila na takmičenju za Mis Italije, publika ju je dočekala sa ovacijama aplauza. Iako je istog momenta po kročenju na pistu oduševila prisutne, Đina je te godine osvojila tek treće mesto. Međutim, od tada, njena raskošna lepota donela joj je brojne filmske ponude.

Iako joj je izbor pao na studije likovne umetnosti, sudbina je za nju htela nešto drugo. Prvu filmsku ulogu prihvatila je 1946. u filmu "Aquilla nera" (Crni orao) u kome igra i tada poznati Rozano Braci. Zarada je bila primamljiva, te se Đina nije mnogo dvoumila. Bio je ovo njen filmski debi, čime su joj se otvorila vrata filmske umetnosti. Sledeće godine pojavljuje se u filmovima "Ljubavni eliksir" i "Ludosti zbog opere", redatelja Marija Koste, u kojima nastupa slavni bariton Tito Gobi.

Smatrali je praznoglavom plavušom: Tragičan kraj natrposečno inteligentne glumice! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako bi snimala filmove i van Italije, Đina je naučila francuski i engleski jezik. Filmovima "Miss Italia" i "Pane, amore e fantasia" postiže veliki uspeh i postaje zvezda italijanskog filma. Svetsku popularnost donosi joj film snimljen u Francuskoj, "Fanfan la Tulipe" sa slavnim Žerarom Filipom. Od tada nosi nezvaničnu titulu najlepše žene sveta.

Vrlo brzo je stigao poziv iz Holivuda. Javio joj se filmski mogul Hauard Hjuz i Lolo je 1950. stigla u filmsku Meku. Priča se kako joj je Havard dolazio u apartman posle ponoći s celim orkestrom, tražeći da plešu do zore. Nakon tri meseca ponudio joj je ugovor na engleskom. Odbila je da ga potpiše dok ne dobije prevod. Bogatog Hauarda to je mnogo uvredilo i do zaključenja ugovora nije došlo. Đina se odmah vratila u Rim i nastavila da blista na evropskoj filmskoj sceni.

Kad se 1953. pojavila u Kanu, policija je morala da je spasava od najezde muškaraca koji su želeli da je dodirnu.

Krala tuđe muževe, žene je mrzele: Buran život i misteriozna smrt prve seks bombe (26)! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je glumačka karijera krenula da joj slabi, počela je da se bavi novinarstvom, a 70-ih godina je uspela da dobije i ekskluzivni intervju sa Fidelom Kastrom. Izdala je nekoliko knjiga, a 2013. godine je prodala svoju kolekciju nakita donirala 5 miliona dolara za istraživanje lečenja matičnim ćelijama. Živi na Siciliji na svom ranču, na kom ima i sopstveni muzej.

Najfatalnija lepotica na svetu: Zbog nje su muškarci pokušavali da se ubiju! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs