BRITANI MARFI

NJENA SMRT JE I DANAS NAJVEĆA MISTERIJA HOLIVUDA! IMALA JE SAMO 33 GODINE: Dokumentarac otkriva nove jezive detalje!


Skoro 12 godina nakon što je holivudska glumica Britani Marfi iznenada preminula, misterije i dalje okružuju njenu šokantnu smrt.

Vip priča
Autor:
NJENA SMRT JE I DANAS NAJVEĆA MISTERIJA HOLIVUDA! IMALA JE SAMO 33 GODINE: Dokumentarac otkriva nove jezive detalje!
Foto: Profimedia

Novi dokumentarni film "Šta se dogodilo Britani Marfi?", otkriva više jezivih detalja o njenim poslednjim danima i vezi sa suprugom, Sajmon Mondžakom (40), koji je preminuo samo pet meseci kasnije na vrlo sličan način.

Mondžakova prošlost i ranije je bila tema dokumentarnih filmova, koji su uključivali intervjue s njegovom majkom Lindom i bratom Džejmsom, kao i bivšom verenicom Elizabet Ragzdal, koja kaže da joj je lagao o tome ko je zapravo bio.

Elizabet i Mondžak verili su se nakon kratkog udvaranja. Ubrzo nakon toga ona je zatrudnela, a Mondžak je insistirao da se ona porodi u Americi. Kad je bila u četvrtom mesecu trudnoće, platio joj je avionsku kartu za Njujork i rekao joj da će se tamo naći.

"Kad sam došla u svoj mali studio u Njujork, nazvala sam ga i on mi se javio. Rekla sam: 'Simon, stigla sam do...' i pre nego što sam uspela da završim rečenicu, spustio mi je slušalicu. Ostavio me je trudnu i samu", ispričala je Ragzdal u dokumentarcu.

"Bio je nemiran pojedinac koji je navikao da zavarava ljude, a Britani mu je bila jedna od poslednjih žrtava", rekla je Sintija Hil, redateljka dokumentarca za Simona.

Britani Marfi i Sajmon Modnžak
foto: Profimedia

"Imao je obrazac ponašanja koji je postao vrlo očigledan što smo više istraživali", dodala je.

Šminkerka Trista Džordan, koja se pojavljuje u dokumentarcu i radila je s Britani na poslednjem filmu, Something Wicked, kaže da je njena pojava poslednjih meseci bila alarmantna.

"Oči su joj bile toliko potonule i delovala je tako tužno", kaže Džordan. "Bila je u velikoj boli. Noge su joj bile slabe i nije mogla sama da ustane".

U februaru 2010. Ed Vinter zaključio je da je njena smrt posledica nelečene upale pluća u kombinaciji s anemijom i predoziranjem lekovima, uključujući lekove protiv bolova i prehlade. U njenom telu nisu pronađene ilegalne droge.

"Njena smrt je bila tako bizarna i ima toliko preokreta", kazao je izvršni producent Budej Dej.

Ali, uprkos drami koja je kružila njenu smrt, redateljka kaže da su svi s kojima je razgovarala spomenuli važnost sećanja na njenu ljubaznost.

"Svi su bili toliko dosledni kada su je opisivali. Bila je tako velikodušna, brižna i uvek je mislila na sve ostale, a ja mislim da se to ponekad zaboravi zbog misterija koji okružuje njenu smrt", kazala je Hil.

Dokumentarni film "Šta se dogodilo Britani Marfi? biće emitovan na HBO Maxu 14. oktobra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs