britani Marfi i Sajmon Mondžek

UMRLA POD ČUDNIM OKOLNOSTIMA, NAKON 6 MESECI MUŽ UMRO NA ISTI NAČIN: Ova misterija već 13 godina proganja Holivud

Evo i zašto niko ne veruje u zvanični obdukcioni nalaz

Vip priča
Autor:
UMRLA POD ČUDNIM OKOLNOSTIMA, NAKON 6 MESECI MUŽ UMRO NA ISTI NAČIN: Ova misterija već 13 godina proganja Holivud
Foto: Profimedia

Kada je tog 20. decembra 2009. godine odjeknula vest o smrti Britani Marfi, koja je tada imala 32 godine, Holivud i ceo svet ostao je u šoku.

Kobnog dana, Britani je kolabirala u kupatilu, srušivši se u ruke svoje majke Šeron i na mestu preminula.

Šeron je kasnije otkrila poslednje reči svoje ćerke:

Mama, ne mogu da dišem, pomozi mi.

Glumica je tada navodno imala simptome slične gripu, ali njena smrt proglašena je nesrećom.

Cela priča bila je sumnjiva svima, a sumnje su se dodatno pojačale kada je Britanin suprug Sajmon Mondžek takođe preminuo, šest meseci nakon glumičine smrti.

Pričalo se da je Britani bila zavisna od lekova, i da je u njenom stanu nakon smrti pronađeno nekoliko praznih bočica, ali Sajmon bi to svaki put oštro demantovao.

Par se venčao 2007. godine, nakon 6 godina veze. Upoznali su se na snimanju filma White Hotel 2001. godine.

Tužna priča Dragane Ćosić, heroine Beograda i ikone stila: 3 operacije raka i lavovska borba do smrti!

Britani Marfi
foto: Profimedia

Zvanični patološki nalaz tvrdi da je Britani umrla usled upale pluća u kombinaciji sa anemijom i višestrukom intoksikacijom lekovima koji su joj bili prepisani za simptome koje je tada osećala.

Asistent patologa koji je obavio obdukciju nad telom Britani Marfi, Ed Vinter, svojvremeno je dao izjavu za magazin People, i rekao kako je glumicu ubila kombinacija dva zdravstvena stanja i prepisanih i neprepisanih lekova. Na pitanje da li su njenom telu pronađene nedozvoljene supstance, istakao je:

"Samo prepisani i lekovi bez recepta".

Ono najtužnije u smrti glumice, ističe Vinter, bilo je to što se mogla sprečiti, samo da je otišla kod lekara.

"Nisam imao pojma da je imala upalu pluća. Dobro sam brinuo o svojoj ženi, pila je antibiotike i lekove za kašalj, sve je radila kako treba", tvrdio je Mondžek nakon Britanine smrti.

Nešto manje od šest meseci nakon njene smrti, preminuo je i Mondžek, pod sličnim okolnostima, u istoj sobi u kojoj se njegova supruga srušila i preminula.

Uzrok njegove smrti isti je kao i Britanin: pneumonija i anemija.

Smrt bračnog para nadležni su opisivali tragičnim spletom okolnosti, ali ono što je dodatno budilo sumnju jeste to što je Mondžek neposredno pred smrt i privatno i javno svima pričao koliko je izgubljen nakon Britanine smrti i kako je njegov život izgubio smisao i pravac.

"Imao sam život o kakvom nisam ni sanjao. Video sam zalazak sunca na svim kontinentima. Menjao bih sve to za samo još jedan dan sa Britani. Izgubio sam svoj život. Ona je bila moj najbolji prijatelj, bila je mala devojčica koja se samo želela da bude sa mnom. Šta je meni sada ostalo?", pričao je Sajmon prijateljima pre nego što je i sam umro.

Zbog svega toga, mnogi i danas, nakon 11 godina od smrti Britani i Sajmona, mnogi misle da to nije cela priča i da se sa njima dogodilo nešto sasvim drugačije nego što se predstavlja. Još uvek se istražuje mogućnost da je glumica zapravo bila otrovana.

Šta vi mislite?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs