MISTERIJA

IZAŠAO JE IZ STANA I VIŠE SE NIJE VRATIO: 15 godina o njemu niko ništa nije znao, a onda je usledio ŠOK!

Te 1987. godine njemu se gubi svaki trag...

Lifestyle
Autor:
IZAŠAO JE IZ STANA I VIŠE SE NIJE VRATIO: 15 godina o njemu niko ništa nije znao, a onda je usledio ŠOK!
Foto: Shutterstock

Svake godine javnost potrese vest o nečijem nestanku. Nekada takve priče, nažalost, imaju tragičan kraj, a neke su obavijene velom misterije, a baš takva je i ova priča.

Priča muškarca po imenu Gabrijel iz Australije je posle više od 15 godina ponovo zaintrigirala svetsku javnost. Naime, on je bio prosečan, zadovoljan porodični čovek, koji je imao suprugu i dvoje dece. Te 1987. godine je odlučio da se provoza kolima, ode do prodavnice rekavši ženi da će joj javiti kada krene kući.

Njegova supruga je spremila večeru, znajući da će uskoro da se vrati. Posle nekoliko sati počela je da brine, jer joj se nije javljao. Ubrzo posle toga policija je objavila da je pronašla njegov zapaljeni auto.

Supruga je odmah razmišljala o najgorem, ali joj je rečeno da njen muž nije pronađen u blizini. Sama je krenula u potragu za njim. Policija je u međuvremenu otkrila da je Gabrijel podigao nešto novca sa računa oko 160 km daleko od kuće.

To je dalo nadu porodici, a stariji policajac, koji je preuzeo slučaj, obećao je da će saznati šta se dogodilo Gabrijelu. Vreme je prolazilo, a porodica je izgubila i poslednju nadu.

Iako je prošlo 15 godina, slučaj nije bio zatvoren. Jedan od policajaca koji je tek stigao u stanicu bio je zaintrigiran ovim slučajem i počeo je intenzivno da traga za njim. Nakon nekog vremena naleteo je na nešto što mu je privuklo pažnju. Naime, Medicinski sistem u Australiji pokazao je dokumente po kojima je Gabrijel nekoliko sati nakon što je pronađen njegov automobi, te 1987. godine imao operaciju. Otišao je u bolnicu i raspitao se o kakvoj proceduri se radilo.

Iako je bio ubeđen da će ga pronaći, to se nije dogodilo. U bolnici nije dobio potrebne informacije i slučaj je ponovo bio na početku.

Onda je policajac došao na ideju da njegovu fotografiju poslao redakciji popularne emisije koja se bavi pronalaskom nestalih osoba.

Redakcija je dobila desetine dojava da je muškarac viđen u blizii rodnog rada, a vlasnik jedne prodavnice, koji ga je prepoznao informisao je redakciji o tačnom mestu gde se on nalazi.

Policajac je stupio u kontakt sa njim, a Gabrijel je objasnio da je 15 godina bio zbunjen svojim životom i da mu se sve činilo nejasnim. Objasnio je da se ne seća nesreće, ali da zna da je bio u bolnici iz koje je pobegao. Od tada je živeo kao beskućnih, obilazeći prihvatne centre.

Policajac mu je pokazao fotografiju njegove porodice, a Gabrijelu je počelo polako da navire sećanje.

U saobraćajnoj nesreći Gabrijel je doživeo povredu glave, zbog čega je zaboravio veći deo svog života, a onda je lutao zemljom.

Nakon susreta sa policajcem, pozvao je suprugu telefonom i zakazao susret sa njom. Iako se ne seća velikog dela svog života, pristao je da sa porodicom ostane u kontaktu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs