Ima veliko srce

Jelena Đoković: Životna priča dame koju cela Srbija voli!

Simpatična plavuša bodri Novaka Đokovića na svim važnijim turnirima, a rodila mu je i naslednika
Vip priča
11:12h Autor: ,
Jelena Đoković: Životna priča dame koju cela Srbija voli!
Foto: Profimedia

Jelena Đoković poslednjih godina najviše intrigira srpsku javnost jer je supruga najpopularnijeg tenisera Novaka Đokovića. Čim je Novak krenuo da napreduje na ATP listi, tako su svi počeli da se raspituju ko je simpatična plavuša koja ga bodri na svim važnijim turnirima.

Javna tajna o kojoj svi ćute: Ko ne voli Novaka Đokovića?

Sa imidžom "devojke iz komšiluka" koja je neopterećena glamuroznim detaljima, pokupila je simpatije čitave nacije. Ipak, njena priča sa slavnim sportistom počela je mnogo pre nego što je on postao heroj nacije i najbolji igrač na ATP listi. Spojila ih je ljubav prema tenisu jer se i ona u detinjstvu njime bavila.

Trenirala je tenis u osnovnoj školi, a posle je nastavila da se bavi atletikom. Mada se dosta spekulisalo, od toga da je ćerka vlasnika inostranih kompanija do priče da joj je otac uticajni diplomata, ispostavilo se da je njena sudbina slična onoj koju deli većina dece koja potiče iz nekadašnjeg srednjeg sloja. Koliko je delila sudbinu svih građana Srbije, svedoči i činjenica da su joj tokom devedesetih na ulici ukrali patike.

Pravo lice Jelene Đoković: Srpska lepotica bez šminke! (FOTO)

“Stvarno sam se vratila kući bosa. Tada sam imala svoju simpatiju i on me je na krkače nosio da se ne isprljam. Išla sam na bazen 25 maj i to se dogodilo u povratku”, izjavila je jednom prilikom.

Ono što je gotovo neverovatno jeste to da je ova dama tokom studija u Milanu, kako bi sebi olakšala život, radila čak i u sportskoj kladionici kao šankerica. Sigurno joj nije bilo lako i smetala joj je zadimljena atmosfera, ali je zbog krajnjeg cilja koji je sebi zacrtala uspela sve da izdrži. Podršku joj je u teškim vremenima pružala porodica, a tako je i danas.

Oni koji je poznaju kažu da je požrtvovan radnik, a kao rukovodilac blaga je prema svojim zaposlenim, ali i istrajna u realizaciji projekata. Povišen ton nije način na koji ova mlada dama komunicira i može se reći kako joj je moto da "lepa reč i gvozdena vrata otvara". Ona ponosno ističe ko je i odakle je, a kada su finansije u pitanju, nikada nije skrivala da joj u prošlosti nisu cvetale ruže.

Modni izbor Jelene Đoković: Jedini komad koji sakriva svaki nedostatak! (FOTO)

Osim za oca i majku, vezana je i za stariju sestru sa kojom je u detinjstvu sve delila. Međutim, pošto su obe studirale u inostranstvu, Jelena u Italiji, a Marija u Americi, putevi su im se razišli, ali njih dve nikada se nisu udaljile jedna od druge. Danas obe grade profesionalne karijere u Novakovoj fondaciji, a često ih zajedno viđaju na mnogim mečevima slavnog sportiste. Verovatno još jedna stvar koja deluje neobično jeste to da je nežna gospođa Đoković u detinjstvu bila muškobanjasta.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

“Nisam priželjkivala barbike već autiće, ja sam tatina ćerka. Moja mama bila je rukometašica, a otac genije, matematičar, fizičar, inženjer”, otkrila je Jelena o sebi. Čini se da se u javnosti o njoj najviše polemisalo u trenutku kada su internet preplavile vesti kako se u Beogradu vozi gradskim prevozom. Bio je to gest kojim je dodatno prirasla uz srce onih koji sve svoje poslove napuštaju u trenutku kada Đoković igra na nekom važnom turniru.

Najskupljih 5 sekundi seksa: Poznati teniser uništio život zbog manekenke! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

“Organizacija naših sastanaka graničila se sa naučnom fantastikom. Ja sam bila studentkinja koja je jedva sakupila novac da ode u inostranstvo, a on teniser koji nije imao para da finansira tako težak i skupocen put. Avioni su za nas predstavljali svemirske letelice koje nismo mogli da dosegnemo. Dovijali smo se na sve moguće načine. Bili smo oslonac jedno drugom, on je meni dolazio na ispite, a ja njemu na turnire”, ispričala je Jelena koja je, nakon što je započela zajednički život sa Novakom u Monte Karlu posle tri godine zabavljanja i pošto je uspešno okončala studije, rešila da pronađe idealan posao za sebe.

Ispovest sestre Jovanke Broz: Tito proveo 15 dana sa Sofijom Loren! (FOTO)

Ispostavilo se da je njen angažman u jednoj kompaniji bio samo prepreka za njihovu vezu jer se zbog toga gotovo nisu ni viđali. Baš zbog toga ona je svesno svoju karijeru stavila u drugi plan i odlučila da ljubav svog života prati u stopu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs