ODUŠEVIĆETE SE

Proteinski hleb iz snova: Kada ga jednom probate, uvek ćete mu se vraćati! (RECEPT)

Osim što je izdašan, sočan i fin, ovaj visokoproteinski hleb će vas dugo držati sitim

Recepti 09.01.2019. - 11:06h Autor: Stil/Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Uz samo malo truda i puno ljubavi, napravićete domaći hleb koji će svi u porodici obožavati.

 

Slobodno ga jedite za doručak uz pečena jaja ili omiljenu šunku, namažite ga sirnim namazom ili na njega stavite avokado kojeg ste samo malo posolili i pobiberili.

 

Sastojci:

 

  • 300 grama posnog sira
  • 100 grama mlevenih badema
  • 100 grama usitnjenih lanenih semenki
  • 125 grama usitnjenih ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica soli
  • 6 grama praška za pecivo (pola kesice)
  • 8 belanaca
  • 2 kašike susama
  • 2 kašike semenki bundeve (po želji)
  • 2 kašike suncokretovih semenki (po želji)

 

Korica hrskava, hleb mekan kao sunđer: Kada ga jednom napravite, nećete moći da se odvojite od njega! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • U dubljoj posudi pomešajte suve sastojke: mlevene bademe, usitnjeni lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke.
  • Dodajte lagano umućena belanca i posni sir, pa dobro promešajte.
  • Duguljasti kalup za hleb obložite papirom za pečenje pa stavite smesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo sezamom pa stavite da pečete oko 50-60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°Celzijusa .
  • Kad je hleb pečen, stavite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda secite.

 

Sasvim neobičan kukuruzni hleb: Prava zimska poslastica! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...