osvojiće vas

Zasladite svečani ručak: Pita po receptu Džejmija Olivera je prava fantazija ukusa!

Savršena poslastica uz porodični ručak

Recepti
Autor:
Zasladite svečani ručak: Pita po receptu Džejmija Olivera je prava fantazija ukusa!
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Jedno smrznuto lisnato testo odmrznuto na sobnoj temperaturi, i razvučeno na veličinu najveće tepsije.
  • Dve kore za gibanicu ili pitu.
  • jedna tegla slatkog po želji
  • malo iseckanih badema
  • Malo brusnice
  • Šećer u prahu
  • Cimet
  • Malo istopljenog putera

Šareni božićni rolat: Divan desert za srećne dane! (VIDEO, RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Na razvučeno testo izdašno i ravnomerno namazati sadržaj cele tegle slatkog.
  • Preko toga nabacati iseckane bademe i brusnice
  • Zarolati u rolat testo, a onda ga iseći u 12 malih rolata
  • Dve kore za gibanicu namazati puterom, spojiti po sredini tako da dobijete veću površinu i nežno položiti preko rupa na tepsiji za mafine.
  • Polako pronalaziti rupe, od srednjih prema krajnjim, i u njih nežno udubiti po jedan rolat.

Štolen: Nemački božićni kolač za kojim je ceo svet lud! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs