Obožavaćete ih

Arapske pogačice sa punjenjem: Pecivo za svečane i obične prilike! (RECEPT)

Uživajte u fenomenalnom ukusu

Recepti 26.12.2018. - 15:13h Autor: bonapeti.rs
Foto: Profimedia

Sastojci: 300 ml vode, 20 g svežeg kvasca, 1 kašika šećera, 2 kašičice soli, 2 kašike ulja, 500 g brašna.


Za punjenje: 2 glavice luka, 1 ljuta paprika, 2 šaragrepe, malo maslinovog ulja, 2 kašike paradajz pirea, 1 kašika suvog začina, 150 g paradajza iz konzerve, pola veze korijandera, so po ukusu, maslinovo ulje za mazanje.

 

Priprema: Od nabrojanih sastojaka zamesite srednje tvrdo testo. Oblikujte testo u lopte i pokrijte streč folijom, ostavite tako da odstoji oko 30 minuta.

 

Punjenje se priprema tako što isečete luk na polumesece, a papriku i šargarepu na sitno, zapržite ih na maslinovom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju i ne omekšaju.

 

Nakon toga dodajte suvi začin i paradajz pire. Nakon 5 minuta dodajte i pasiran paradajz sa malo soli.

 

Ostavite da se krčka dok se ne zgusne, nakon toga sklonite sa ringle, pospite usitnjenim korijanderom. Razvijte svaku loptu testa pomoću oklagije ili razvucite rukama u oblik pravougaonika.

 

U sredinu svakog stavite nadev i stegnite krajeve kao paket. Pogačice ispržite u gril tiganju namazanom maslinovim uljem okrećući sa obe strane.

 

Prijatno!

 

Posna oblanda sa narandžom: Ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs