ukusno

Neodoljiva kombinacija cimeta, badema i narandže: Ovaj kolač će vas osvojiti na prvi zalogaj! (RECEPT)

Ovaj recept je idealan da poslužite goste ili obradujete svoje mališane

Recepti
10:37h Autor:
Neodoljiva kombinacija cimeta, badema i narandže: Ovaj kolač će vas osvojiti na prvi zalogaj! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ako vam nedostaje ideja za poslastice, mi predlažemo Linzer kolač s korom narandže, bademima, cimetom i džemom od malina.

Sastojci:

  • 12 kašika maslaca
  • 3 kašike šećera
  • korica limuna
  • korica narandže
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1/3 šoljice glatkog brašna
  • 1/4 šoljice mlevenih lešnika
  • 1/3 šoljice mlevenih badema
  • 1 kašika cimeta
  • 1/4 kašike mlevenih karanfilić
  • 1/2 kašike praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 šoljica džema od malina

Neodoljiva poslastica koja osvaja: Napravite ovaj kolač sa jabukama, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Penasto izmešati maslac i šećer, zatim dodati 1 jaje i 1 belance.
  • U smesu dodati brašno, lešnnike, bademe, cimet, karanfilić, prašak za pecivo i so, te miksati sve dok ne dobijete smesu.
  • Podeliti na dva dela, od kojih je jedan malo veći.
  • U plastičnu foliju zamotati veći deo smese i staviti u frižider 30 minuta.
  • Manji deo staviti ostaviti u kesici za ukrašavanje na sobnoj temperaturi.
  • Ohlađenu smesu rasporediti na dno i po vrhovima okruglog rebrastog kalupa za pite, te staviti u frižider na 20 minuta.
  • Ravnomerno rasporediti džem od malina.
  • Na kraju preostalom smesom iz kesice za ukrašavanje iscrtati trake debljine 2 centimetra.
  • Peći na 170 C, 40-45 minuta.

Nepodnošljivo dobar kolač: Brzo se sprema, a još brže jede! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs