Odličan recept

Domaća kavurma: Po ovom receptu se sprema više od 100 godina!

Služite je uz jaja, povrće ili šta god drugo poželite

Recepti
Autor:
Domaća kavurma: Po ovom receptu se sprema više od 100 godina!
Foto: Profimedia

Sastojci: svinjsko meso (meso sa kostima, zglobovima, jezikom, obrazima), so po ukusu, lovorov list, biber.

Priprema: Za domaću kavurmu možete koristiti meso po svojoj želji, ali je važno da se kuva sa kostima, koje su izvor želatina.

Stavite meso u ekspres lonac da se kuva, dok se ne skuva u potpunosti i ne počne da se lako odvaja od kostiju. U običnoj šerpi kuvanje traje oko 2 sata, pa čim povri, treba skloniti penu. Meso treba da bude u vodi sve vreme.

Čim je gotovo, meso se vadi i sitno isecka. Stavlja se u odgovarajući kalup, začini se solju, biberom i preliva se sa malo vode koja vam je ostala od kuvanja.

Domaću kavurmu ostavite na hladno mesto nekoliko sati, kako bi se dobro stegla.

Služite je uz jaja, omiljeno povrće ili šta god drugo poželite!

Svekrvina zimnica iz mašine za sudove: Jednostavno, brzo i preukusno! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs