Probajte

Tradicionalni grčki pasticio: Jednostavan ručak kome ćete se uvek vraćati! (RECEPT)

Specijalitet mediteranske kuhinje za sve ljubitelje paste

Recepti 23.11.2018. - 20:04h Autor: oklagija.rs
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

pakovanje penne paste (400 grama), 100 grama rendanog kačkavalja, 300 grama mlevenog mesa, 1 konzerva seckanog paradajza, 1 iseckan crveni luk, 1 štapič cimeta, 2 čena iseckanog belog luka, 1 lovorov list, 2 kašičice origana, 200 ml mleka, 1/4 šolje brašna, 30 grama putera, so i sveže mleven crni biber

Priprema:

 

Izdinstamo crveni i beli luk, dodamo meso i viljuškom ga usitnimo i propržimo. Zatim dodamo paradajz i začine i sve to prodinstamo oko 5 minuta.

 

Pre toga smo skuvali pene, svako prema svom ukusu.

 

Ocedimo pene i u namašćenu vatrostalnu posudu sipamo red makaronared sosa sa mesom. Poslednji red da budu makarone.

 

Pravimo bešamel sos: Istopimo puter i dodamo brašno, mešajući. Ostavimo na niskoj tmperaturi da se proprži, ali da ne zagori.Onda dodamo u nekoliko puta mleko mešajući da nam se ne stvore grudvice. Posolimo i pobiberimo.

 

Sada sos, koji se dovoljno zgusnuo sipamo na ostatak u vatrostalnoj posudi i pospemo kačkavaljem.

 

Pečemo u rerni 20 minuta dok dobije lepu koricu.

 

Služimo sa caciki salatom, krastavac sitno iseckamo, dva čena belog luka, jogurt i so i sve pomešamo.

 

Prijatno!

 

Seoska večera: Ovo je najzdraviji obrok na svetu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...