uKUSNO

Rustični kolač stare Dalmacije: Čupava Kata će vas osvojiti! (RECEPT)

Nema osobe koja ne voli ovaj divni mekano-hrskavi kolač

Recepti 06.11.2018. - 17:53h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Čupava Kata dobila je naziv po gornjem sloju testa koji se renda ili po Dalmatinski - grata. Veoma je jednostavna za pravljenje, a ukus je rustičan.

 

Sastojci:

 

Za testo: 3 žumanca, 3 kašike šećera, 150 grama margarina: 300 grama brašna; 1 prašak za pecivo; 3 kašike mleka.

 

Premaz: 4 kašike marmelade

 

Fil: 150 grama oraha; 3 belanceta; 200 grama šećera u prahu.

 

Priprema: Žumance i šećer penasto umutite, pa dodajte margarin i brašno, prašak za pecivo i mleko i umutite dok smesa ne postane glatka.

 

Nepodnošljivo dobar kolač: Brzo se sprema, a još brže jede! (RECEPT)

 

Kada se testo sjedinilo, napravite 3 jednake loptice. Jednu lopticu odmah stavite u frižider ili u zamrzivač.

 

Tepsiju pouljite i pobrašnavite pa u nju razvucite prvu lopticu, zatim je premažite marmeladom. Na radnoj ploči razvijte drugu lopticu pa je pomoću oklagije prenesite u pleh. Ako se raspadne, nema veze. Samo je spojite i na nju stavite fil.

 

Fil pravite tako što ćete umutiti belanjce, a zatim im dodati šećer u prahu i orahe. Umućen fil stavite na kolač, pa izvadite onu lopticu od testa iz zamrzivača i lagano je narendajte po vrhu.

 

Pecite na 200 stepeni pola sata.

 

Prijatno!

 

Oblande sa keksom: Brzinski kolač koji 100% uspeva svima! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...