Probajte

Krofnice sa bananama iz tiganja: Meke ko pahulje, bez kapi ulja! (RECEPT)

Neobičan recept za sjajne krofnica mekane kao pena.  Nisu teške za pripremu, a bićete obudevljeni ukusom!

Recepti 15.09.2018. - 12:17h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

15 g kvasca, 1 kašičice šećera, 2 jaja, 1 kockica maslaca, 100 g pavlake, 350-400 g brašna, malo soli, 1 puding od banane ili vanile, šećer za puding, 1 banana, 250 ml mleka

Priprema:

 

Zamesiti glatko testo sa kvascem, šećerom, dodati jaja, maslac, pavlaku, brašno i malo soli.

Testo ostaviti da malo odmori pa razviti za pola cm pa iseći na kvadrate.

Skuvati puding, dodati šećera po želji i umešati jednu izdrobljenu bananu.

Ohladiti i time puniti testo poklopiti pritisnuti ivice pa pokriti da malo odmori.


Peći poklopljeno na suvom tiganju na tihoj vatri. 

 

Prijatno!

 

Kolač sa šljivama koji miriše na detinjstvo: Ova poslastica će vam biti omiljeni jesenji desert! (RECEPT)

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...