Potrebno:

  • 1 velika glavica kelja, sitno naseckanog
  • 8 velikih jaja
  • 680 g pasiranog paradajza (sok od paradajza)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • malo soli
  • malo bibera

Kelj kao riznica zdravlja: Bori se protiv raka, sprečava osteoporozu, reguliše visok pritisak!

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Na vatri zagrejte ulje, dodajte naseckani kelj, so i biber i kuvajte 2-3 minuta. Zatim dodajte sok od paradajza. Ako koristite pasirani paradajz, dodajte začine (šećer, so, peršun, origano i sl.) i kuvajte još 2 minuta.

Kelj: Povrće koje utiče na zdravlje mozga

profimedia0120834811.jpg
Foto: Profimedia

Kašikom pažljivo napravite rupe, stavite jaja i dodajte malo soli i bibera. Pričekajte da jaja budu samo malo pržena, a zatim celu smesu prebacite u posudu za pečenje.


Pecite dok jaja ne budu bela, a žumance malo mekano, otprilike 15 min.

Prijatno!

Miš-maš iz rerne: Fantastično jelo zaliveno sosom od jaja i kiselog mleka! (RECEPT)

Idealan recept za letnje vrućine