Potrebno:
- 1 velika glavica kelja, sitno naseckanog
- 8 velikih jaja
- 680 g pasiranog paradajza (sok od paradajza)
- 2 kašike maslinovog ulja
- malo soli
- malo bibera
Kelj kao riznica zdravlja: Bori se protiv raka, sprečava osteoporozu, reguliše visok pritisak!
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Na vatri zagrejte ulje, dodajte naseckani kelj, so i biber i kuvajte 2-3 minuta. Zatim dodajte sok od paradajza. Ako koristite pasirani paradajz, dodajte začine (šećer, so, peršun, origano i sl.) i kuvajte još 2 minuta.
Kelj: Povrće koje utiče na zdravlje mozga

Kašikom pažljivo napravite rupe, stavite jaja i dodajte malo soli i bibera. Pričekajte da jaja budu samo malo pržena, a zatim celu smesu prebacite u posudu za pečenje.
Pecite dok jaja ne budu bela, a žumance malo mekano, otprilike 15 min.
Prijatno!
Miš-maš iz rerne: Fantastično jelo zaliveno sosom od jaja i kiselog mleka! (RECEPT)