Sastojci: 400 g malina ili drugog smrznutog voća (jagode, kupine, miks...), 1 gotov biskvit za tortu, 30 g gotovog pudinga od vanile, 4 kašike šećera, 250 ml mleka, aroma ruma, 10 g praška za preliv za torte, 250 ml vode. Priprema: Voće oprati i očistiti, ako koristite smrznuto, ostavite malo da se otkravi. U posudi na laganoj vatri ugrejati gotov puding, umešamo rum i izliti smesu po gotovom biskvitu. Na još vruć puding složiti voće od sredine prema spolja.
U posudi promešamo preliva za torte s dve kašike šećera. Staviti na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano mešajući da ne nastanu grudvice.
Mešamo sve dok tekučnost ne prokuva, a potom ostaviti nekoliko minuta da se ohladi. Kada tečnost počne da se stvrdnjava, izliti na tortu počevši od sredine prema spolja. Površina će se brzo stegnuti.
Kada se preliv ohladi, možete da služite tortu. Uživajte!
Brokoli sa sirom koji se sprema za 10 minuta: Obožavaćete ovaj obrok! (RECEPT)
Puslice od pire krompira: Brzi, mekani zalogaji nezaboravnog ukusa! (RECEPT)
Carsko jelo: Ovako se sprema piletina na turski način - lagani ručak koji se ne zaboravlja! (RECEPT)