Sastojci: 800 g pilećih krilaca, 2 kašike ulja, so, biber, kašika sitno seckanog peršuna, 2 čena belog luka, kašika kečapa, pola kašičice mlevenog čilija, kašičica mlevene crvene paprike, pola kašičice mlevenog ruzmarina, 1 jaje, malo brašna, 50 ml vode, ulje za prženje.
Priprema: Svako krilce isecite na pregibima na tri mesta. Posolite, pobiberite i stavite u posudu. Prelijte uljem, dodajte peršun, izgnječeni beli luk, kečap, čili, papriku i ruzmarin. Promešajte kako bi se sve meso obložilo marinadom. Ostavite u frižideru i povremeno izmešajte komade mesa.
U međuvremenu razmutite jaje, malo brašna i vode i napravite ređe testo. Izvadite piletinu iz marinade i dobro ocedite svako krilce. Umočite u testo i spuštajte na zagrejano ulje.
Pržite prvih pola minuta dok se ne uhvati korica na jačoj vatri, s jedne i druge strane, pa smanjite vatru i pecite oko 20 minuta, dok ne porumene.
Prijatno!
Piletina žilijen: Sočni komadi mesa i bogati sos - sve se topi u ustima! (RECEPT)
Bez pečenja, kuvanja, seckanja i mućenja: Najbrža torta na svetu je neverovatno ukusna! (RECEPT)
Spremite kelj na brz način: Lagani ručak od samo 3 sastojka!