Probajte

Ružice u slatkoj i slanoj varijanti: Hrskavo testo sa jabukama i orasima ili sirom! (RECEPT)

Sa veoma malo sastojaka, napravite slanu i slatku varijatnu neodoljjivih ružica od testa.

Recepti 12.07.2018. - 19:18h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 200 ml jogurta,  50 ml mleka,  2 jaja, so,  1 kašika šećera,  kockica maslaca,  500 - 600 g brašna,  2 jabuke,  50 g mlevenih oraha,  cimet,  50 g suvog grožđa, a za slani deo možete dodati i sir

 

Uputstvo: Razmutiti kvasac u mleku pa dodati šećer, jaja, maslac brašno, so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste na toplom.

foto: Bakina kuhinja

Razviti u pravougaonik, pa iseći kvadrate. Jabuke narendati i dodati malo šećera, cimeta suvog grožđa i izmešati.

foto: Bakina kuhinja

U svaki kvadrat staviti kašičicu jabuka, ivice malo izrezati i skupiti u sredini praveći ružicu kao što je prikazano u videu. Ukoliko želite slane ružice, ubacite izdrobljen sir.

foto: Bakina kuhinja

Ostaviti da malo porastu pa ih premažite žumancetom. Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta. 

 

Napomena: Ukoliko želite samo slatke, u testo dodajte i koricu limuna.

 

(Izvor: Kod bake u gostima)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...