Recepti sa Stilom

Salata od plodova mora

Jelo u skladu sa postom koji je u toku, ukusno i dekorativno
Recepti 11.12.2013. - 14:02h
Salata od plodova mora, Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 300g mešanih morskih plodova
  • 300g pirinač
  • 2 veća paradajza
  • 1 Glavica crnog luka
  • maslinovog ulja po potrebi
  • 1 vezica peršuna
  • 1 vezica bosiljka
  • bibera i soli po ukusu

Pirinač skuvati u vodi sa kašičicom soli. Pirinač ne sme da se raskuva, trebao bi da ostane malo konzistentan pod zubima. Oprati i ostaviti ga sa strane. Crni, beli luk, paradajz, peršun i bosiljak sitno iseckati. Ugrejati malo ulja u dubljem tiganju, ubaciti luk i kratko propržiti, pa dodati morske plodove.

 

Dinstati nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Dodati kuvani pirinač i paradajz i nastaviti sa mešanjem. Dodati peršun i bosiljak. Posoliti, pobiberiti, dobro izmešati i skinuti sa vatre. Naliti malo maslinovog ulja, još jednom promešati i služiti.

 

Savet: Pirinač će se najlakše skuvati ako se nalije hladnom vodom, razmera 1:3, kuvati bez mešanja i dolivanja vode dok sva tečnost ne ispari.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs