Probajte

Posne punjene paprike: Najukusnije jelo s Hilandara! (RECEPT)

Na Svetoj Gori i manastiru Hilandar,ishrana monaha je skromna sa viševekovnom tradicijom, ali ta kuhinja sadrži preko 1000 različitih recepata a ove paprike su jedan od njih

Recepti 29.03.2018. - 10:03h Autor: srbijuvolimo.rs
Foto: Profimedia

Sastojci: 6 suvih crvenih paprika,  3 praziluka ili jedna srednja glavica crnog luka,  100 g krupno mlevenih oraha,100 g pasulja tetovca, 1 šoljica (za crnu kafu) pirinča,  mešavina suvog biljnog začina,  crvena mlevena paprika, so, biber

 

Uputstvo: Propržiti kratko praziluk (ili sitno seckani luk) na malo ulja, a zatim dodati mlevene orahe. Pržiti sve zajedno još 2-3 minuta i zatim u to dodati opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj.


Nastaviti sa prženjem još 1 minut, pa dodati mešavinu suvog biljnog začina te posoliti i pobiberiti po ukusu. Krčkati još 2 minuta na tihoj vatri. Za to vreme ostaviti suve paprike da odstoje u toploj vodi, da bi se lakše napunile.
Zatim napuniti pripremljenim filom, ali voditi računa da se ne napune do vrha.


Napunjene paprike poređati u šerpu, doliti malo vode i krčkati na tihoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Po potrebi dolivati još vode.Nakon toga, zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C pa pred kraj pečenja preliti uljem prethodno proprženim sa crvenom mlevenom paprikom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...