Veoma zasitan obrok

Španska tortilja od krompira: Da li ste ikad probali nešto sočnije? (RECEPT)

Pravo gurmansko uživanje

Recepti
Autor:
Španska tortilja od krompira: Da li ste ikad probali nešto sočnije? (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 2 manje ili jedna veća glavica crnog luka, 6 jaja, 500 g krompira, maslinovo ulje, so, biber, 3 kašike mleka, peršun, crvena paprika.

Priprema: Na maslinovom ulju propržite sitno seckani luk i papriku sa malo soli. Ocedite ih iz ulja, a ulje ostavite sa strane. U drugom tiganju ili fritezi, zagrejte duboko ulje i popržite oljuštene krumpire koje ste isekli na tanke kriške. Pecite ih polako, da ostanu mekani, ne previše hrskavi i tamni. Ocedite višak masnoće.

U većoj posudi penasto umutite jaja s malo mleka. Dodajte luk, papriku i krompire i promešajte. Posolite, pobiberite i začinite seckanim peršunom.

Preostalo ulje od luka jako zagrejte i sipajte smesu u duboki tiganj. Na laganoj temperaturi pecite dok donja strana ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Na tiganj prislonite tanjir slične veličine i rukama pomoću kuhinjskih krpa prebacite tortilju na tanjir. Povećajte temperaturu i u tiganj dodajte još malo ulja. Kad se dobro zagreje, pustite da omlet sklizne s tanjira u tiganj. Ivice ugurajte unutra. Pržite još 3 minuta, dok obe strane ne budu zlatno-smeđe boje.

Izvadite iz tiganja, malo ohladite i secite u rombove ili na kocke. Kad okrećete na tanjir, budite pažljivi jer će nepečena strana biti poprilično tečna. Okretanjem se postiže poseban oblik tortilje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs