Rajski zalogaji

Lisnate mekike bez kvasca i jaja: Meki zalogaji koji se tope u ustima! (FOTO, RECEPT)

Pravićete ih sigurno mnogo, mnogo puta

Recepti 09.02.2018. - 10:53h Autor: Youtube / Milica Mihailović​​​​​​​
Foto: Youtube Printscreen / Milica Mihailović

Sastojci: 750 g brašna, 4 dl tople vode, kašičica praška za pecivo, 2 kašičice soli, 80 g margarina, 150 g sira, ulje za prženje.

 

Priprema: Pomešati prašno, prašak za pecivo i so, dodati vodu i sjediniti varjačom, a zatim ga dobro izraditi rukama. Testo treba da bude malo tvrđe. Ostavite desetak minuta da odstoji, pa rastanjiti oklagijom, premazati otopljenim margarinom.

 

Najlepša kombinacija ukusa: Preukusna torta od čokolade i maline! (RECEPT)

foto: Youtube Printscreen / Milica Mihailović

Rasporediti izmrvljeni sir preko rastanjene kore i zaviti u dugačak, tanki rolat.

foto: Youtube Printscreen / Milica Mihailović

Secite "rolat" na pužiće, pa svaki komad prstima istapkati tako da testo pokrije fil u sredini.

 

Pečene krempite iz rerne: Penasti kolač koji će svima uspeti! (RECEPT)

foto: Youtube Printscreen / Milica Mihailović
foto: Youtube Printscreen / Milica Mihailović

Zatim svaki komadić malo istanjite oklagijom i mekike su spremne za prženje.

 

Grčka spanakopita: Najukusnija pita koju ćete ikada jesti! (RECEPT)

foto: Youtube Printscreen / Milica Mihailović

Zagrejte ulje, ne mora da bude vrelo, i pazite da vam ne izgore - pošto u testo ne idu jaja, neće imati ni žutu boju na kakvu smo navikli.

foto: Youtube Printscreen / Milica Mihailović

Probajte - kladimo se da ćete ih praviti još mnogo puta!

 

Detaljnu pripremu pogledajte u videu!

 

(Izvor: Youtube / Milica Mihailović)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...
*/ ?>