Tope se u ustima

Bakine limun štanglice: Izgled sasvim običan, ukus neprevaziđen! (RECEPT)

Slatka čokolada i kiseo limun - savršena kombinacija

Recepti
Autor:
Bakine limun štanglice: Izgled sasvim običan, ukus neprevaziđen! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Čokoladne štanglice s limunom napravićete sa lakoćom, a iako izgledaju poprilično obično, njihov neponovljiv ukus oduševiće i najizbirljivije.

Predivan, mirisan i preukusan kolač, topi se ustima i naprosto oduševljava osvežavajućim okusom limuna i sočnom teksturom.

Sastojci: 6 belanaca, 100 g čokolade, 150 g putera, 180 g brašna, 50 ml mleka, 250 g šećera, korica limuna.

Priprema: Puter umutiti mikserom sa malo šećera, dodati brašno, mleko i belanca prethodno umućena u čvrst sneg, pa sve lagano izjednačiti. Na kraju dodati rendanu koricu limuna i sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade. Seći na štanglice i služiti uz čaj, kafu...

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs