Morate da probate

Slatki omlet sa pekmezom: Bolji doručak ne postoji, zasiti za ceo dan! (RECEPT)

Kako god vam ova kombinacija zvučala, nema šanse da ostanete razočarani ukusom
Recepti 07.08.2017. - 16:57h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Shutterstock

Kajgana uz puni ukus domaćeg dobro ukuvanog džema izgleda kao doručak koji se servira samo na specijalnim mestima i u isto takvim prilikama.

 

Omlet s pekmezom morate probati ako do sada niste, jer nema šanse da ostanete razočarani ovim spojem boljim od palačinki!

 

Sastojci: 5 jaja, pola kutije slatke pavlake, 3 kašike šećera, malo soli, jedna kašičica limunove kore, 60 g brašna, maslac, pekmez od jagoda ili kajsija.

 

Priprema: Odvojite belanca i žumanca, pa belanca ulupajte u čvrst sneg. Posebno umutite slatku pavlaku. U trećoj posudi dobro ulupajte žumanca sa šećerom, dodajte malo soli i limunovu koru. Postepeno dodajte brašno ne prestajući sa mešanjem.

 

Dodajte zatim i belanca, pa šlag, neprestano mešajući drvenom varjačom. Sipajte omlet u prethodno puterom namazan tiganj i pecite ga u srednje zagrejanoj rerni. Kad se omlet "uhvatio", izvadite ga iz rerne i prebacite ga na parče aluminijumske folije. Debelo ga premažite pekmezom, pa ga uvijte uz pomoć folije.

 

Stavite u tepsiju od rerne, pospite šećerom i vratite u rernu na desetak minuta. Kada omlet bude gotov, možete ga po želji ukrasiti želeom, kandiranim voćem, bademom ili jednostavno ga posuti prah šećerom.

 

Krckav, rupičast, mekan kao pamuk: Recept za originalni pekarski somun!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs