Probajte

Bela kraljica: Kolač nad kolačima, nezaboravan ukus!

Novo i sveže, a tako se jednostavno pravi
Recepti 14.03.2017. - 11:25h Autor: recepti.com
Foto: Profimedia
  • Jednostavno

Sastojci

  • Za koru: 6 belanca
  • 300 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • Za fil: 6 žumanca
  • 250 g šećera
  • 6 kašika brašna
  • 5 dl mleka
  • 100 g bele čokolade
  • Dekoracija: 200 g šlaga
  • 2 dl kisele vode

Umutiti belanca u čvrst sneg, zatim dodavati vanilu i sirće, pa postepeno dodavati šećer muteći sve vreme dok se ne dobije čvrst šam. Tepsiju prekriti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu i peći 60 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

 

Posebno sjediniti žumanca, vanilu, šećer, 1 dl mleka, puding i brašno, te umutiti mikserom. Preostalo mleko staviti da se kuva dok ne proključa, pa sipati u njega smesu od žumanaca. Nastaviti kuvanje mešajući sve vreme dok se ne zgusne.

 

Puter penasto umutiti, pa ga sjediniti sa ohlađenim filom i izmiksati. Na kraju dodati seckane banane i rendanu belu čokoladu, te polako promešati.

 

Pečenu i ohlađenu koru premazati pripremljenim filom.

 

Šlag umutiti sa kiselom vodom i rasporediti po filu.

 

Čudo torta za čudesne trenutke: Neodoljivi spoj pomorandže i čokolade! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...