Probajte što pre

Popajeva pita: Posno, sočno i bogato jelo sa spanaćem! (RECEPT)

Jela koja možemo da pravimo tokom posnih dana nisu ni malo bezukusna
Recepti 01.03.2017. - 13:30h Autor: posnajela.rs
Foto: Thinkstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 400 g spanaća
  • 200 g šampinjona
  • 100 g praziluka
  • ulje, so
  • 100 g tofu (sojinog) sira ili posnog kačkavalja

1. Povrće oprati, pa na malo ulja izdinstati praziluk, iseckane šampinjone i spanać. Sve posoliti i dinstati dok sastojci malo ne omekšaju.

 

2. Na dno nauljenog pleha staviti dve kore, malo ih nagužvati i poprskati uljem, zatim ređati fil od spanaća, kore (nagužvane), narendati tofu sir, pa opet staviti kore, fil od spanaća, kore, sir i tako ponavljati dok se ne utroše kore i fil.

 

3. Na poslednju koru narendati tofu sir, nauljiti i peći na 200 stepeni dok pita ne porumeni.

 

Posna žito torta: Sočna poslastica puna vitamina B!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...