Morate da probate

Fina i kremasta, a tako brza: Neodoljiva torta Havana se ne peče! (RECEPT)

Kada vam je potreban brzi desert, napravite ovu izvrsnu poslasticu
Recepti
20:32h Autor:
Fina i kremasta, a tako brza: Neodoljiva torta Havana se ne peče! (RECEPT)
Foto: Thinkstock
  • 40 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1,2 l mleka
  • 250 g šećera
  • 3 kesice želatina u granulama (30 g)
  • 700 ml slatke pavlake
  • 200 g napolitanki od lešnika
  • 200 g mlevenih lešnika (ili oraha)
  • 100 ml vode

1. Želatin rastvoriti u vodi i ostaviti da nabubri. Mleko pomešati sa šećerom i staviti da provri. Kada proključa, skloniti sa vatre.

2. U želatin dodati 5 kašika vrelog mleka i promešati, pa onda masu sa želatinom sipati u preostalo vrelo mleko. Mešati da se želatin otopi, pa ostaviti da se ohladi do sobne temperature, a zatim staviti sat vremena u frižider. Masa treba da je nešto gušća od jogurta.

3. Posebno umutiti slatku pavlaku, pa je sjediniti sa smesom od želatina i izdrobljenim napolitankama.

4. U veću šerpu ili kalup staviti foliju i posuti četvrtinu mlevenih sastojaka, preko staviti trećinu fila i tako završiti do kraja. Staviti u frižider preko noći ako ne žurite ili u zamrzivač na 3 sata. Ohlađenu tortu okrenuti na tacnu i skinuti foliju, a zatim dekorišite po želji ako hoćete - zbog mlevenih lešnika lepo izgleda i bez dodatnih ukrasa.

Ledena kraljica od bele čokolade: Specijalni šejk za dvoje! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs