Oduševiće vas

Torta Grofica: Gospodski dezert za svečanu priliku! (RECEPT)

Snežnobela torta daje vam bezbroj mogućnosti za kreativnu dekoraciju
Recepti
20:28h Autor:
Torta Grofica: Gospodski dezert za svečanu priliku! (RECEPT)
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • 10 jaja
  • 400 g čokolade
  • 400 g šećera u prahu
  • 2 maslaca
  • 5 vanilica
  • 400 g šlaga
  • 1 limun
  • mleko za šlag
  • 2 pakovanja puslica od 200 g

Priprema: Napravite i ispecite 2 patišpanja od po 5 belanaca, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna i malo narendane limunove kore, piše Lepa&Srećna.

Za fil pomešajte 10 žumanaca sa 100 g šećera i skuvajte na pari, dodajte čokoladu i maslac koji je prethodno izmućen sa šećerom u prahu. Dodajte vanilice. Fil lepo izmešajte i malo ukuvajte. Ređajte ovim redom: patišpanj beli, pa fil, puslice, fil, pa drugi patišpanj, fil. Tortu odozgo ukrasite šlagom.

Napomena: Listove možete poprskati šerbetom koji je spremljen od malo vode, šećera i isceđenog limunovog soka.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs