Recepti sa Stilom

Punjeni krompir

Jelo kome niko nemože da odoli
Recepti
23:44h
Punjeni krompir
Punjeni krompir, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 veća krompira
  • 300g pečuraka
  • 200g majoneza
  • šoljica vinskog sirćeta
  • sok od limuna
  • zrno karanfilića
  • biber u zrnu
  • soli po ukusu

U posudu sipajte tri čaše vode, dodajte sirće, karanfilić, nekoliko zrna bibera i so pa stavite da provri. Kada počne da vri, stavite pripremljene i isečene pečurke i ostavite da se kuvaju tri minuta, zatim ih izvadite i ocedite. Krompir skuvajte u ljusci, ali vodite računa da ostane čvrst. Kada se ohladi, oljuštite ih i izbušite im sredinu. Izmešajte majonez sa sokom od limuna, dodajte pečurke, promešajte i tom masom punite krompire. Stavite u frižider do služenja.

SavetKrompir u ljusci za vreme kuvanja neće popucati ako stavite malo soli pošto provri

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs