Idealno za sve na dijeti

Torta bez šećera i brašna: Ukusna poslastica za ljubitelje kestena! (RECEPT)

Ova torta od kestena i čokolade bez brašna i šećera idealna je za početnike jer je jednostavna za pripremu, a izuzetno ukusna i dekorativna
Recepti 08.11.2016. - 15:36h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • 225 grama crne čokolade
  • 6 jaja
  • Prstohvat soli
  • 125 grama maslaca
  • 500 gr zamrznutog kesten pirea
  • 2 kašike ruma
  • Za preliv: 100 grama crne čokolade
  • 250 mililitara pavlake za šlag
  • nekoliko kapi ekstrakta od vanile

Priprema:

 

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
2. Odvojite belanca od žumanaca i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli umutite belanca u sneg. U drugoj posudi umutite žumanca, kesten pire i maslac.
3.U smesu lagano dodajte polovinu snega od belanaca, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte te u smesu dodajte i ostatak snega.
4. Kalup za tortu premažite maslacom ili obložite papirom za pečenje, pa smesu sipajte u kalup.
Pecite tortu 40 do 60 minuta.

 

Napomena: Torta mora ostati nešto mekša u sredini pa ako koristite trik s čačkalicom kako biste proverili da je li torta pečena - čačkalica u ovom slučaju ne treba da bude čista.

 

Tortu izvadite iz kalupa pustite je da se hladi, a vi pripremite glazuru.
5. Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte pavlakom, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanile i mešajte dok ne dobijete jednobojnu, smeđu smesu.
6. Dok je smesa još vruća prelijte je preko torte, dekorišite kestenjem u čokoladi ili karameli.

 

Medena Kata: Slatko zadovoljstvo fenomenalnog ukusa! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...