Savršen doručak

Stari recept za najmekše uštipke: Uopšte ne upijaju ulje!

Mogu biti slani ili slatki doručak, odlično idu uz domaći čaj od nane
Recepti 19.10.2016. - 09:45h Autor: gastro.24sata.hr
Foto: Profimedia

Uštipci podsećaju na zimska jutra, na detinjstvo na slatki i slani doručak, na dom i porodicu... Zbog toga nema osobe koja ne voli da jede uštipke.

 

Predstavljamo vam stari recept za ovaj savršen doručak, kao i trik kako da napravite uštipke koje "ne piju" ulje.

 

Jaja benedikt: Doručak kao iz najskupljeg hotela! (RECEPT)

 

Sastojci: 250 ml kiselog mleka, 4 jaja, 12 kašika belog brašna, 10 g praška za pecivo, 2 dl ulja.

 

Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.

 

Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.

 

Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne sme biti "gužva" kako se ne bi snizila temperatura ulja.

 

Uštipci od tikvica spremni za 15 minuta: Idealna letnja večera! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...