RAJ ZA NEPCA

DOMAĆI KROASANI! NAJMEKŠE KOJE ĆETE IKAD PROBATI: Toliko vazdušaste da se tope u ustima! (RECEPT, VIDEO)

Sjajan recept koji će vam pomoći da napravite najlepše i najmekše kroasane.

Recepti
Autor:
DOMAĆI KROASANI! NAJMEKŠE KOJE ĆETE IKAD PROBATI: Toliko vazdušaste da se tope u ustima! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PRINTSCREEN/YT/ FATTO IN CASA DA ALBAž

Meki, nežni, vazdušasti kroasani, tope se u ustima… Kroasani napravljeni kod kuće mogu isto tako da budu veoma meki i ukusni, a možete i da ih filujete po svom ukusu, na primer čokoladom ili džemom.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 300 ml mlakog mleka
  • 50 g topljenog putera
  • 670 g brašna
  • 10 g suvog kvasca
  • 1 kašičica soli

Priprema:

  • U posudu razbiti dva cela jaja, dodati šećer, toplo mleko, otopljeni puter i sve dobro promešati, pa dodati brašno, kvasac i so.
  • Sve sastojke dobro umesiti dok ne dobijete homogenu smesu i pustiti da odstoji 90 minuta.
  • Nakon toga testo ponovo premesiti i podeliti u dva dela.
  • Ravnomerno ga razvući oklagijom, premazati rastopljenim puterom i iseći na jednake trouglove.
  • Svaki od njih lagano raseci nožem uzdužno samo po ivici i zatim zaviti u kiflice.
  • Isti postupak ponovite s drugom polovinom testa.
  • Poređajte u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i ostavite da odstoje 25 minuta.
  • Pre pečenja ih premazati smesom od jednog žumanca i malo mleka.
  • Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i peći 20 minuta.
  • Kada budu gotovi dok su još topli premazati topljenim maslacem.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs