Za većinu nas, omiljeni doručak iz detinjstva su prženice. Međutim postoji i modernija verzija prženica, a to je torta od prženica.
U tren oka pohovani hleb u kombinaciji sa krem sirom, voćem, orasima i ostalim namirnicama po izboru postaje najbolji slatki doručak na svetu.
Potrebno vam je: 1 hleb; 2 kašike maslaca; 5 kašika šećera; 5 jaja; 250 g krem sira; 2 kašike limunovog soka; bobičasto voće po potrebi, orašasti plodovi po potrebi, rastopljena čokolada po potrebi.
Priprema: Hleb isecite na tanke kriške. Pomešajte četiri jaja, mleko i dve kašike šećera. U drugoj posudi umutite krem sir, ostatak šećera, limunov sok i jedno jaje dok ne dobijete fil.
Stari recept za najmekše uštipke: Uopšte ne upijaju ulje!
Hleb umočite u smesu od jaja i mleka pa ga posložite po dnu kalupa u kojem ćete peći slatki doručak.
Kada ste potrošili polovinu hleba, premažite ga filom od krem sira, a zatim preko složite ostatak hleba.
Na kraju sve pospite šećerom. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Pre posluženja na slatku tortu od prženica stavite bobičasto voće i orašaste plodove, a možete i sve dodatno da ukrasite rastopljenom crnom čokoladom. Prijatno!