Recepti sa Stilom

Piletina sa njokama

Propržite u šerpi crni luk, pa dodajte povrće i meso iseckano na kockice
Recepti 15.05.2013. - 13:51h
Piletina sa njokama, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 350g pilećeg filea
  • 2 Kašike ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 250g šargarepe
  • 250g karfiola
  • 250g kelerabe
  • 1l pilećeg bujona
  • 250g njoka
  • pola veze peršuna
  • soli i bibera po ukusu
  • po ukusu aleve paprike

Dinstajte uz povremeno dolivanje manje količine bujona. Kada tečnost uvri, a meso i povrće omekša, dodajte kašičicu aleve paprike, promešajte i nalijte ostatkom bujona. Kad provri, dodajte cvetiće karfiola i još malo kuvajte. Dodajte već obarene njoke i kuvajte još sedam-osam minuta. Ukrasite sitno seckanim peršunom.

 

Savet
Uz ovo jelo prija čaša hladnog piva

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs