Komadići raja

Puslice sa cimetom

Hrskavi, slatki zalogaji pripremaju se brzo, a ukus će vas odmah osvojiti
Recepti
07:30h Autor:
Puslice sa cimetom
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 100 g mlevenih badema
  • 1 kašičica cimeta
  • 200 g šećera
  • 3 belanca

1. Bademe, 50 g šećera i cimet lagano popržite na suvom tiganju, a potom ih skinite sa šporeta i ostavite da se malo ohlade. Zagrejte rernu na 140 stepeni.

2. Dok se rerna greje, umutite čvrsti sneg od belanaca, postepeno dodajući ostatak šećera. Potom umešajte i bademe pržene sa šećerom, a 2 kašike sačuvajte za posipanje.

3. Poslastičarsku vrećicu sa srednjim okruglim nastavkom napunite smesom za puslice pa na pleh obložen papirom za pečenje istisnite puslice.

4. Pospite ih sačuvanim bademima i pecite 50-60 min. Gotove puslice izvadite i stavite na rešetku za kolače da se hlade.

Umesila je hleb: Kada ga je isekla, svi su bili oduševljeni! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs